onsdag 30 juli 2008

9 veckor och 4 dagar

Idag har Elliott fått besök av mormor och hennes syster Berit. Av Berit fick han massor av fina presenter! Till exempel denna som var en kompakt liten grej men som i vatten utvecklades till en urtjusig ko-handduk, eller den kanske var en present till mamma ;-)
Men Elliott tyckte att handduken var jätterolig!

Mitt bland alla fina leksaker som han fick idag!

Här upptäcker han den lilla kaninen :-D

Av mormor fick han en tjusig keps! Den är lite stor men sitter fint ändå!

tisdag 29 juli 2008

9 veckor och 3 dagar

I gröngräset en närbild

På restaurang med mamma och pappa

I pappas knä är det mysigt att sitta

måndag 28 juli 2008

Min påg

Idag hade han väldigt svårt att somna på kvällen. Under dagen har han inte heller sovit så mycket. Men han har varit ganska glad och nöjd. Utom nu på kvällen när han varit väldigt förtvivlad. En blandning av övertrötthet och för varm skulle jag tro. Nu sover han i alla fall sött i sin säng. Fotot är inte från idag. Det är ett foto som jag glömt bort att lägga in. Han ler ju nästan på det sötnosen ;-)

söndag 27 juli 2008

Söndag

Elliott sov sig igenom en tvåtimmars promenad med vovvarna. Sen var han vaken pyttekort, trodde han skulle vara vaken mer så vi tänkte bada honom. Men när vi skulle stoppa honom i badet började han gallskrika av övertrötthet, stackaren. Så det blev ett snabb-dopp och sen upp och trösta. La honom och han sov sedan ända tills han och jag skulle åka och träffa Åsa C, Emmi, Marie och Vanja kl 15. Då vaknade han och var ganska piggelin i säkert 2 timmar. Sen när vi kom hem somnade han igen.

lördag 26 juli 2008

Elliott en lördag

Idag har Elliott och mamma varit hos Åsa på lunch. Där fick han träffa Becka, Ingrid och Jörgen också. Och såklart vovvarna Dolly och Daisy. Snackar med favoritkossan.
Han pratade med den i säkert minst 20 minuter utan uppehåll hemma hos Åsa :-D

Ligger i soffan hemma.
Den fina bodyn har han fått av Karolina och den är perfekt nu i sommarvärmen!

fredag 25 juli 2008

Framsteg

Amningskudden är bra sittstöd.
Hur söt som helst.
Det är så roligt nu när Elliott tar mer och mer ögonkontakt och snackar och jollrar och ler. Vissa saker tycker han är jätteroliga! Nu ser han grejor man håller framför honom också :-)

torsdag 24 juli 2008

Elliott 2 månader!

Elliott snackar med mormor ute i trädgården. Det är väldigt varmt ute!

onsdag 23 juli 2008

8 veckor och 4 dagar

Elliott sussar sött hemma i extrasängen medan pappa jobbar.

Hemma hos Camilla, ligger nyvaken i sängen efter blöjbyte.

Camilla pratar och busar massor med Elliott och det tycker han är jättekul!

tisdag 22 juli 2008

På födelsedagskalas

Idag har Elliott varit på födelsedagskalas hos Embla. Här trivs Elliott i knät på morbror Uffe som spelar piano och bredvid står morfar och sjunger med :-)

måndag 21 juli 2008

Bvc

Idag var Elliott, mamma och vovvarna ute på långrunda med mormor. Elliott sov och sov men vaknade precis i tid så han hann äta innan besöket på bvc. Han hann också med att le mot mormor och nästan mot morfar också :-D
Elliott väger nu 5 130g och är 59 cm lång. Han har växt ordentligt sista veckan så det är inte konstigt att 56 kläderna börjar bli alldeles för små ;-)

I knät på mormor.

Idag har vi även varit hemma hos Lina och Astrid. Elliott var vaken i stort sett hela tiden. Tyvärr glömde jag helt bort att ta foton där :-)

Hemma hos pappa, kommunikation på hög nivå.

Mobilen köptes igår, den snurrar och spelar musik. Första testet idag och Elliott gillar den verkligen!
Den superfina och mjuka bodyn han har på sig har han fått från mammas moster Annika och sysslingen Ludde.

söndag 20 juli 2008

8 veckor och 1 dag

Är på konsthallen och fikar med Helene och Torkild. Elliott blir väldigt beundrad och somnar sen i mammas famn.

Vi går in om leksaksaffären på Triangeln, där köper mamma en snurrande, spelande mobil (sån vi har ovanför skötbordet). Elliott ska få en sån ovanför sängen också :-) Helene underhåller Elliott medan mamma letar efter mobilen.

lördag 19 juli 2008

Ikea igen! 8 veckor gammal

Har somnat i famnen på pappa, är på IKEA och väntar på mamma.

Trötter, sover bredvid pappa i soffan.

torsdag 17 juli 2008

Ikea

I vagnen under IKEA besök med mamma och Anna. Elliott var jättenöjd när vi fikade på IKEA, han satt och tittade på en gardin som var väldigt mönstrad i svart och vitt. Helt klart jättespännande!

Hemma igen placeras Elliott i babysittern och där är han nöjd en bra stund.

Flera leenden har mamma fått idag! Ett speciellt puss-trick lockar fram det.

onsdag 16 juli 2008

7 veckor och 4 dagar

Elliott söt som socker, ligger och slappar hos mamma.

Idag har Elliott varit pigg och glad när han varit vaken. Sovit mycket har han också gjort. Elliott, Oscar, Liam och jag gick en lång runda i Limhamn tillsammans med Elliotts mormor och efteråt fikade vi ;-) Då var morfar också med. Elliott i mormors knä

tisdag 15 juli 2008

7 veckor och 3 dagar

Lyckades nästan fånga ett leende :-)

Idag log Elliott mot sin mamma på riktigt. Då blev hon väldigt glad!
Elliott, Liam och mamma spenderade hela kvällen hos mormor och morfar. Pappa var på LC träning med Oscar. Elliott var ganska kinkig och kunde inte somna fast han var trött. När Michael kom för att hämta oss hade Elliott äntligen just somnat. På vägen hem vaknade han och sen somnade han inte förrän 00.50 mitt i ett övertrötthets-skrik :-) Bra var att sen sov han i ett sträck ända till 06.30! Det är över 6 timmar det!

måndag 14 juli 2008

7 veckor och 2 dagar

Hu som här ser ut! Mitt i röran ligger Elliott oberörd i sitt babygym. Ett vardagrsumsommöbleringsprojekt som Elliotts mamma satte igång utan att tänka på konsekvenserna ;-)

Dessutom har mammas väska med plånbok och nycklar blivit stulen idag (hon glömde den i bilen i natt) så det var ett himla ringande, låsen på dörrarna fick bytas osv. Elliott var en snäll pojke och sov sig igenom alltihop. Elliotts pappa stannade hemma från jobbet och fixade lås och annat. En ängels tålamod får vissa vara utrustade med. Om Elliott tappar och glömmer saker när han blir stor så ska mamma inte bli arg på honom. Man ska inte kasta sten i glashus...
Becka var här och hälsade på oss idag, det var jättekul! Elliott visade sig från bästa sidan, först log han stort mot henne (när han just hade vaknat) och sen somnade han sött i hennes famn! Han såg ut att stortrivas i hennes sällskap :-)

lördag 12 juli 2008

7 veckor gammal

Marie och Vanja är på besök, här pågår samtal mellan Marie och Elliott :-)

Fina bodyn som han fått av Jenny och Lars. Tänk att den redan passar. Han har blivit så stor!!!

Idag sov Elliott länge. Först hos pappa och sen hos mamma. Inte förrän k 11.30 steg vi upp. Han har börjat le lite mer men mest mot lille skutt i babygymmet och mot en hylla när han ligger på skötbordet ;-) Vi gick lång promenad med vovvarna sen var vi hemma hela dagen och han sov ganska mycket. Börjar få lite humör, talar om när han inte är nöjd.

fredag 11 juli 2008

På stan

Väntar på hissen när vi ska upp från Hansa compagniet efter att ha bytt blöja i skötrummet. På kvällen denna dag var Elliott väldigt övertrött. Ingenting var bra och han skrek massor. Tog säkert minst en halvtimme innan han lyckades somna...

torsdag 10 juli 2008

6 veckor och 5 dagar

Badas inför bvc besök. Helene sköter kameran. Vasken börjar bli alldeles för liten för stora grabben men han verkar inte vantrivas precis ;-) Både mamma och pappa åkte med till bvc, det var läkarkontroll idag och allt såg fint ut. Elliott väger nu 4830g och är 56,5 cm lång.

Elliott sover sött hela besöket hemma hos mormor :-)

Babysittern som vi fått av Lina är ju en höjdare!!! Tack Lina! Här tittar Elliott på när mamma lagar middag, äcklig blev den (middagen alltså) :-(

Innan idag var Elliott med mamma och Helene och fikade på Mobilia. Han sov sött hela tiden.

tisdag 8 juli 2008

Släktträff

Idag var det släktträff och Elliott träffade sin pappas syskon, syskonbarn och syskonbarnbarn Vincent välkomnar Elliott med att ta i hand

Elliott tar även Natalie i hand

och han busar med Jenny och Filippa

och gestikulerar vilt i pappas knä

och han har hittat något intressant att titta på

...och han är bara lite söt

måndag 7 juli 2008

6 veckor och 2 dagar

Elliott har varit med mamma, hennes kompis Catta och Oscar och fikat i Västra hamnen. Han var vaken hela tiden men satt snällt och tittade på. Efteråt var han på Mobilia med mamma och hennes kompis Ingrid. Efter att ha ammat (på fiket alldeles i början) så sov han hela tiden i vagnen. Han har varit ovanligt nöjd och tillfreds idag. Det känns jättebra! Han är så rolig. Han log faktiskt mot mig en gång, nästan medvetet. Det kanske närmar sig riktiga leenden snart ;-). Det är många som pratar med mig när jag går omkring med honom. Säger att han är så söt och "vilket hår". Roligt!

söndag 6 juli 2008

6 veckor och 1 dag

Idag hade pappa Elliott hela förmiddagen medan mamma försökte sova bort sin yrsel.

Sen när mamma hade stigit upp och fått mumsig frukost så bytte hon blöja på Elliott och då sprutbajsade han på skötbordet, hehe. Och sen när det var upptorkat så passade han på att kissa där också innan blöjan kom på. Så då fick han bada minsann. Och sen blev han lite mer lättklädd, det var ju hysteriskt varmt ute idag. Vi satt i hammocken hela eftermiddagen, Elliott och jag. Han sov mest.

När han vaknade fick han på sig sina varmare kläder igen och så fick han spendera lite tid i babygymmet. Då var han visst trötter och somnade väldigt snabbt när mamma försökte få honom att ligga en stund på mage. Sötnosen. Han var vaken en timme lite senare på kvällen, men vid halv tiotiden så somnade han och nu ligger han i sin spjälsäng och är söt.

Helgen

På cafe på konsthallen. Elliott sover i babybjörnen medan mamma och pappa fikar.

Hemma i soffan, där är det bra att ligga och titta sig omkring.

Liam kommer och lägger sig vid Elliott. Verkar inte bry sig om att han sprattlar med armar och ben.