lördag 30 augusti 2008

Sova?


Varför det? Inte ska väl bebisar sova? Inte tycker Elliott det i alla fall. Idag har han varit vaken i stort sett hela! dagen. Samtidigt är han helt övertrött, rödögd, gnuggar sig i ögonen hela tiden, ögonlocken trillar ner sen upp igen. Kämpar gör han, hela tiden. Sen plötsligt jätteglad och nöjd i någon minut och så samma sak igen...
Vi misstänker att det kliar i tandköttet, han vill gärna tugga på sina händer, våra knogar, nappen på fel håll...
Men vad vet vi?
Inte äter han som han ska idag heller. Äter lite, slutar och tittar på mig med stora ögon, äter lite till, tittar på mig, äter, tittar tittar tittar... sen vill han inte mer. Mycket märkligt. Inte alls som han brukar vara.
En trötter som inte vill sova...

onsdag 27 augusti 2008

13 veckor och 5 dagar

Morgongymnastik i babygymmet

Senare på dagen, ligger och funderar lite...

Placerad i soffan medan mamma fotograferar, så söta fötter man kan ha

Far och son kollar TV

Pigg piggelin

13 veckor och 4 dagar

Idag har Elliott kravlat runt i soffan, nästan så det såg ut som han kröp! Är inte det lite tidigt?
Annars har han varit lessen idag. På eftermiddagen hemma med mamma var ingenting roligt. Buhuuu, buääää, Aaaahouääää... så lät det väldigt mycket idag. :-(

tisdag 26 augusti 2008

13 veckor och 2 dagar

Elliott och mamma i soffan. Elliott iklädd sin nya pyjamas, inköpt dagen innan när vi var på stan med mammas kompis Becka.

Sötungen lite chockad av blixten som kameran just avgett. Sitter med sin snutte såklart!

Den är god att stoppa i munnen


Igår var Elliott på bvc och blev vaccinerad mot 5 olika sjukdomar. Både mamma och pappa följde med honom. Han grät när han fick sprutan men blev snabbt glad igen :-)
Han vägdes och mättes. Vikt 5680 längd 61.
Så här fint plåster fick han på såret

Somnat så sött i babygymmet som omvandlats till liten mysig grotta med hjälp av mammas scarves.

söndag 24 augusti 2008

Elliott fyller tre månader


Här har han riktigt kul! Första gången vi hör honom skratta riktigt ordentligt :-)

lördag 23 augusti 2008

På fest

Elliott på Beckas födelsedagsfest!

Nöjd och gosig tills han somnade och sov sedan resten av kvällen :-)

fredag 22 augusti 2008

Videosamtal!

Elliott har just haft sitt första videotelefonsamtal med Emilia, Mattias och Amanda som bor på Nya Zeeland. Han tittade verkligen intresserat på dem nästan hela samtalet, ända tills han blev för trött (jag hade hållt honom vaken så han skulle få "träffa" dem). När vi hade "lagt på luren" så la jag honom i soffan och han somnade direkt :-)
Trötter

Så häftigt det är med Skype!!!

torsdag 21 augusti 2008

Tittar på TV

Så här fint står Elliott nu för tiden

Sitta går också bra, med blicken riktad mot TVn!

Titta på TV det är kul! En riktig liten sagelunge har vi fått ;-)

Idag har Elliott och mamma varit hos mormor och morfar hela dagen. Gått promenad, tittat på OS och det var en väldigt trött Elliott... han sov och sov och sov och när han vaknade var han lessen. Utom en stund när han tittade på morfar som "dansade" till Mora Träsk :-)
Hela kvällen var han också trött. Hade svårt att somna. Mamma och Elliott la sig redan kl 21 och somnade strax efter 22. Utmattade båda två :-)

onsdag 20 augusti 2008

12 veckor och 4 dagar

Kvällsmys i soffan

Elliott har lite svårt att somna nu om kvällarna. Det är inte så att vi försöker lägga honom, han är bara kinkig och allmänt smått missnöjd och man ser hur trött han är. När ögonen faller ihop så spärrar han upp dem igen och blir lite lessen. Stackars liten. Nu ikväll somnade han till slut på pappas mage. Sötnosen.

tisdag 19 augusti 2008

12 veckor och lite till

Vaknade tidigt lördag morgon och låg och tittade på den spelande och lysande masken. Den är en klar favorit för tillfället. Den kan han lyssna på och titta på läääänge :-)

Här är han och träffar mammas fd och nuvarande kollegor med deras barn och bebisar. Snutten är mysig. Han älskar numer att hålla i sin snutte. Den får följa med överallt.

Med mamma och pappa på Vagabond. Ligger glad och nöjd i soffan under tiden vi äter.

Hemma i soffan, ligger och myser lite.

tirups örtagård med mamma och hennes kompis Annika. Praktisk liten åkkärra för bilbarnstolen :-)

lördag 16 augusti 2008

12 veckor

Sötnosen myser med sin snutte

Sen myser han med pappa och Oscar

torsdag 14 augusti 2008

11 veckor och 5 dagar

Ligger och funderar i gymmet

Är glad i babysittern

onsdag 13 augusti 2008

11 veckor och 4 dagar

Besvärlig natt, inte för att Elliott skriker eller så. Men han vaknade 01.45 och fick mat, vägrade somna om. Han låg och vände och vred på sig, knorrade och lät missnöjt. Inte förrän kl 05 då mamma kom på att hon kunde vända honom på mage så han fick försöka resa sig tills han blev för trött, somnade han. Vaknade kl 08. Pigg som en lärka, åt. Log och skrattade var världens solstråle! Somnade trött igen kl 09.10. Sov dåligt. Vaken igen 09.30. Åt 09.50. Mormor kom hit och vi gick på promenad i en timme. Elliott var mestadels vaken, somnade lite på slutet, vid 10.40. Vaknade igen 11.10.
Snackar med mormor

Vi gick till Mobilia med mormor. Elliott satt i bärselen och somnade direkt. Sov sedan i vagnen i stort sett hela Mobiliabesöket, vaknade först på vägen hem. På Mobilia köpte jag ett par supersöta strumpor till honom. Vi körde till Stof & Stil och Rusta. Elliott sov större delen av tiden.
Hemma igen sov han fortfarande, vaknade inte förrän kl 16 då han fick mat. Vaken i soffan, iklädd sina fina strumpor (han har fin body också, den har pappa köpt till honom)

Somnade på väg till LC (vid 17.30). Satt i bärselen på LC och somnade i den. Sov tills kl 19 då han fick mat. Var hemma vid 20-tiden och då var han vaken ända tills kl 22. Satt med oss i soffan tills han blev alldeles för trött.

tisdag 12 augusti 2008

11 veckor och 3 dagar

Vaknade 05.30, åt. Piggelin. Pappa tog upp Elliott och de åkte till hundfältet medan mamma fick sova en timme till. Somnade igen kl 09 efter lite mat. Sov till 10.50. Lekte i babygymmet, kollade på sin favorittavla, läste lite bok och låg lite i soffan. Var uppe till 12 ungefär då han fick mat igen och somnade. Sov till 14 och fick mat igen. Lekte lite i babygymmet, satt i babysittern i köket vilket han gillade :-).
Blev trött och fick sitta i babybjörnen. Somnade 15.30. vaknade tillfälligt 15.50 när jag försökte lägga honom, men sen somnade han igen när jag åter tog upp honom i babybjörnen. Sov till 16.30. Var vaken tills pappa kom hem, somnade åter i babybjörn men väldigt kort. Var vaken ända tills kl 21. Svårsomnad och vaknade sen efter 30 min och somnade inte förrän kl 23...

måndag 11 augusti 2008

11 veckor och 2 dagar

Vaknade för tidigt enligt mamma, kl 06.30 för att äta och sen knorrade han och vände och vred på sig tills kl 07 då det blev till att stiga upp. Elliott somnade på riktigt igen kl 09 och sov till kl 09.50 då mammas moster Annika kom på besök. Han fick lite mat och sen fick han umgås med Annika. Elliott är mycket fascinerad av Annikas tröja

Han somnade igen strax före 11 och vaknade inte förrän strax efter 13.
Då låg han i soffan och filosoferade en stund.

Sen tog mamma med honom ut och de la sig på en filt på gräsmattan

Där tränade Elliott på att lyfta på huvudet. Sen blev han jättetrött :-)

Mamma försökte då sätta Elliott i bärsjalen men han ville bara stå upp. Så det gick inte att få honom i grodställning och hans mamma vet inte hur man binder sjalen på annat sätt. Provade ringsjalen också men i den började Elliott storgråta. Så det fick bli babybjörnen. Gick runt i trädgården och plockade ihop en bukett blommor (de få som finns) och då somnade Elliott. kl 14.50.

lördag 9 augusti 2008

11 veckor

Idag var Elliott hemma hos mormor och morfar. Han somnade i mormors famn men vaknade ganska snabbt igen. Morfar spelar och sjunger och Elliott lyssnar uppmärksamt :-)

fredag 8 augusti 2008

Elliott på sitt första bröllop

Så här såg han ut när vi kom dit

Senare lite mer relaxad i brudens mammas knä

Sittandes i babybjörn hos pappa

torsdag 7 augusti 2008

10 veckor och 5 dagar

Vaknade 02, 05 och 08 och fick mat. Kändes som en bra natt. Vi steg upp och lekte i gymmet och han satt lite i babysittern. Körde pappa till jobbet, gick en runda med mormor och hundarna ute i Limhamn i lite mer än en timme från kl 10. Han blev så varm att jag fick ta av allt utom blöjan ;-). Han sov kanske 20 min denna rundan. Sen körde vi till Jägersro, där fick han mat. Åkte till IKEA, han sov kanske 20 min igen. Sen åkte vi och lämnade av mormor och då var klockan halv tre ungefär. Hemma igen vid tre och då tog pappa över. Elliott somnade ?? och jag kom hem igen omkring åtta på kvällen. Då sov Elliott.

onsdag 6 augusti 2008

10 veckor och 4 dagar

Dagbok med början idag.
Elliott vaknade vid 06.30 och fick mat. Sen ville han stiga upp. Det ville inte hans mamma så hon la honom i spjälsängen där han låg och jollrade och kollade på leksaksmobilen. Men vid halv åtta ville han inte ligga där längre. Då gick vi upp. Det blev blöjbyte och påklädning och sen lite lek i babygymmet. Elliott blev fort trött och somnade redan vid åtta. Vaknade igen vid tjugo i nio. Vid nio kom mormor och vi var ute på en entimmesrunda med Liam. Elliott sov kanske en halvtimme under promenaden. Hemma igen lekte mormor med honom i babygymmet. Vid elvatiden cyklade mormor iväg. Elliott somnade en liten stund senare. Vaknade inte förrän vid halv två tiden då han fick mat. Kvart över tre åkte Elliott och mamma till Ölcaféet och fikade med Camilla. Elliott somnade direkt på caféet. I soffan på ölcaféet

Sov i ca en timme. Sen var han vaken och låg och tittade tills han tröttnade på det. Fick mat. Pappa och Oscar kom och mötte oss och vi åkte hem. Då var klockan fem. Pappa lekte med honom tills han somnade vid halv sex tiden. Han sov ungefär en timme. Sen var han vaken men trött. Satt i babyliften medan vi åt. Sen var pappa med honom lite och sen busade mamma med honom till smurflåtarna, det tyckte Elliott var toppen! Han skrattade och jollrade. Kl 21 somnade han för natten efter mys i sängen och lite mat.
Vakentid: ca 9 timmar.

lördag 2 augusti 2008

Elliott 10 veckor

Lite allvarlig
Lite glad :-)

fredag 1 augusti 2008

9 veckor och 6 dagar


Trött efter en heldag i Köpenhamn