tisdag 30 december 2008

7 månader och en vecka gammal

Börjar dagen med pappabus

Pappa ger mig mat också 

Innan vi ska åka till utlandet så måste jag ju smaka lite på favorittuggisen

Så var det dags att åka, jag är tryggt placerad i min bilstol. Jag gillar den men mamma muttrar och har sig varje gång jag ska spännas fast. Tydligen är den jobbig att knäppa ihop den där grejen i mitten. Synd för mamma för denna bilstolen kan jag ha tills jag är 5 år!

Hemma igen och middagsdags. Pappa har en rolig leksak i handen, den lekte jag med ända tills jag kastade den i golvet för då kom mamma och tog den. Den är av glas och det var visst inte så bra...

Nu är det snart mat igen! För mamma och pappa i alla fall. Jag fick några smakbitar jag med.

lördag 27 december 2008

Juldagarna

Ute och går med pappa

Smakar på bordet

Leker med min julklapp!

Leker med en annan av mina julklappar

Och med ännu en av mina julklappar!

Nämen! En till av mina julklappar

Och ännu en!

Jag har fler julklappar som jag leker med ska ni veta! Undrar när det är jul nästa gång?

fredag 26 december 2008

Vilken jul!

På julafton steg mamma och jag upp kl 05. Jag blev badad och julfin. Jag tycker om att bada! På dagen lekte jag mest med pappa. Vi höll oss i köket för det står ett stort träd där vi brukar leka. En julgran säger mina föräldrar att det är.
Mamma och pappa hade julklappsutdelning och mamma fick ett jätteroligt snöre!

På julen ska man ha tomteluva och tomtekläder, det vet ju alla!

Sen kom mormor & morfar, gammelmorbror Olle, gammelmostrarna Berit och Annika & Rolf! Busar med mormor och morfar i soffan.

Sen skulle alla skulle äta och då gick pappa ut med mig för jag var så trött. Somnade meddetsamma. När jag vaknade satt alla fortfarande och åt. Jag fick också äta, min tomtedräkt blev kladdig av all mat :-)
Fångad av min galna mamma som tänker byta kläder på mig!

Jag fick massor av julklappar!!!
Oh! Ett snöre!

Jag blev så trött av alla intryck och julklappar att strax efter fick jag sova för natten.

På juldagen vaknade jag kl 05. Då steg pappa och jag upp och lekte med alla mina julklappar! Vi fick vara lite tysta så inte mamma skulle vakna. Jag har fått jätteroliga julklappar!Leker med några av mina julklappar! Bry er inte om pappa, han är så tramsig...

På kvällen åkte vi till gammelmoster Annika. Jag blev väckt när vi skulle åka, men jag älskar att åka bil och satt och sjöng hela vägen dit. När vi kom fram var alla från igår där och vi fick middag! Jag åt lite kött, avocado, broccoli och potatis. Det var gott! Banan & välling fick jag också! Men jag var väldigt trött efter julen, så jag var lite mammig & pappig. Fick sova en stund. När jag vaknade var jag lite överraskad över att vi inte var hemma. Var inte på så socialt humör.

När vi kom ut i bilen för att åka hem då blev jag jättepigg! Det var skönt att få lite lugn, det är så många intryck när jag är borta! Men bilen känner jag igen! Och jag pratade och skrattade hela vägen hem! Hemma lekte jag och busade i köket och först kl 23 ville jag sova. Jag ville inte äta... Pappa la mig för natten. Vaknade kl 02 och var SÅ hungrig! Mamma gjorde mat till mig och pappa fick natta mig igen, då var jag inte så sugen på att sova men somnade tillslut ändå.

Vaknade klockan fem på morgonen idag med! Det är bästa tiden att stiga upp tycker jag!

onsdag 24 december 2008

GOD JUL!!!

Idag fyller jag sju månader, på självaste julafton.
Nu kan jag säga "baba", vet vad lampa är och tittar på den när mamma frågar var den är, jag kan pussas när man ber mig (om jag vill), klappa katten (mjuk katt i en bok) när mamma säger att man ska klappa den, jag kan sätta mig själv, kryper snabbt som attan och jag kan ställa mig upp bara jag har något att hålla i. Jag sitter och står, sitter och står, det är hur kul som helst!

söndag 21 december 2008

I affären

Jag är så stor nu att jag kan åka i kundvagnen. Jag håller i vagnen så jag inte trillar åt sidan. Det var roligt att åka i affären. När vi kom hem så somnade jag.

När jag vaknade var mina släktingar här. Pappas bror, hans fru och deras dotter och dotterdotter. Jag blev lite förskräckt när alla tittade på mig. Men det var roligt att träffa dem och jag slappnade av när mamma tog upp mig. De stannade bara jättekort och pappa var ute med hundarna så han fick inte träffa dem. Men vi ska ses efter jul sa de.

Senare på kvällen kom mormor och morfar och lekte med mig en stund. Det var jättekul! Jag visade dem hur gott det är att smaka på en grej man stänger grinden in till köket med. De ville inte smaka trots att jag visade flera gånger hur man skulle göra. Jag visade hur bra jag är på att krypa och stå också.

fredag 19 december 2008

På mammas och pappas jobb

Vi var på mamma och pappas jobb igen. Vi är där ganska ofta. Idag var min kompis Emmi också där! Så kul! Åsa var också där, jag har träffat henne många gånger. Hon säger att jag måste vara snäll mot henne för annars tycker hon att jag är läskig. Så jag är snäll :-)
Mamma och pappa fick julklappar, jag fick en jag också! En pingvin som spelar och lyser. Så kul!
Flirtar lite med Emmi (på mitt eget sätt)

Och Emmi flirtar tillbaka!

Efteråt somnade jag i vagnen och när jag vaknade så var vi och fikade med mammas kompis Helene. På kvällen busade jag i soffan medan mamma och pappa åt. Och jag råkade förresten kissa på mamma innan på dagen, i ren protest precis när hon skulle sätta på mig blöjan. Hihi!

torsdag 18 december 2008

En helt vanlig dag

Kryper omkring, jag undersöker allt!

Nästan allting fungerar som "stå" hjälp

Det är kul!

Lite busig

Och glad

tisdag 16 december 2008

Min kompis Emmi

Idag åkte mamma och jag buss till min kompis Emmi. Emmi blev jätteglad när vi kom dit. Skrattade och pratade en massa. Det var jättekul! Mamma busade till det lite precis innan vi skulle gå. Då tyckte Emmi också att mamma var rolig! Tyvärr kunde mamma inte ta så många bilder, hon var ju tvungen att hålla koll på mig ;-)
Jag fick låna en jätterolig leksak

Hmmm ska jag leka med leksaken eller försöka ställa mig under soffan?

Soffan är lite för låg, jag slog huvudet i taket. Kanske går det bättre här på sidan?

Kolla, nu är Emmi vaken efter en sovstund. Jag har sett nåt jag vill ha!

Nappen!!!

måndag 15 december 2008

Rån

Jag får äta rån ibland, det är mumsigt!

fredag 12 december 2008

Hos mormor och morfar

Idag har jag varit hos mormor och morfar hela förmiddagen. Vi hade jättekul! Sen jag var här sist har jag lärt mig massor av saker. Nu kan jag krypa upp och sätta mig på puffen! Mormor får se till att jag inte trillar ner, själv sätter jag mig gärna på kanten och det är visst lite farligt...

Jag har fått nya leksaker! Jätteroliga som kan sitta ihop eller trilla isär!

Mycket delikata!

Morfar och jag tittar på fåglarna i trädet utanför fönstret. Spännande.

Jättetrött blev jag framåt lunchtid och då körde mamma och jag in till stan. Pappa mötte oss och la mig i vagnen, jag somnade meddetsamma. När jag vaknade var vi på restaurang. Låg kvar och myste i vagnen tills vi gick därifrån. Mammas kollega sa att jag var en cooling.
Resten av dagen har jag lekt med pappa.

Bara så ni vet så kan jag pussas och ibland säger jag till och med hej!

torsdag 11 december 2008

Torsdag

Jag har en jätterolig leksak, det är en hund. Fast den ser inte alls ut som mina hundar?

Den är jättegod. Fast ibland när jag tuggar på svansen så klöks jag. Den är alldeles för lång att stoppa in i munnen men det glömmer jag bort hela tiden. Det är lite störande, huvudet är bäst!

Ibland läser jag böcker naken. Det är ganska mysigt. Denna boken är gjord av plast så om jag råkar kissa på den så gör det inte så mycket. Idag gjorde boken väldig nytta! Jag råkade sätta mig lite fel och ramlade rakt bak, men huvudet landade precis på denna boken så det gjorde inte ont att slå huvudet i golvet. Vilken tur jag hade! Sån tur hade jag inte tidigare på dagen. Då ramlade jag i köket när jag försökte stå upp. Det gjorde ont och jag blev jätteledsen faktiskt.

På kvällen fick hundarna äta upp resten av mamma och pappas mat. Det var spännande. Jag hade redan fått smaka så mycket jag ville så det gjorde mig inget att hundarna åt upp allt.

tisdag 9 december 2008

Mina kompisar

Idag har jag haft kompisträff. Det var så roligt!
Maj har en jätterolig leksak som jag också vill leka med. Vi snackade en hel del med varann. Hon ville gärna klappa mitt hår, jag ville gärna klappa hennes händer :-)

Och min kompis Emmi var också med!

Och längst borta i babygymmet ligger Emelie, hon är fortfarande ganska liten men snart kommer vi också att kunna leka tror jag.

måndag 8 december 2008

Julbord

Vi var på julbord på kvällen, med mammas jobb. Det var jättekul! Alla åt och åt. Jag fick välling... fast pappa lät mig smaka på lite godsaker då och då. Där var flera stycken jag känner från mammas och pappas jobb. Jag har ju varit med på en del möten där. busar med Alexander!

Min boll!

Idag fick jag en boll av mormor. Den är jätterolig!!! Man ser det inte på någon bild men när pappa studsade bollen framför mig så skrattade jag jättemycket.

söndag 7 december 2008

Hemmadag

En mössa som pinglar! Så kul!

Smakar gott!

Annars har jag lekt mycket med pappa idag! Vi har så mysigt ihop.

Kan berätta att jag faktiskt sover själv i mitt eget rum hela nätterna. Det har jag gjort i över två veckor. Det är skönt! Ibland vaknar jag till men då är mamma eller pappa där och stoppar in min napp och så somnar jag meddetsamma igen.