tisdag 31 mars 2009

En aktiv dag med lite sömn...

Hemma på morgonen, jag gillar mina djur!

Sångstund på öppna förskolan, jag är mer intresserad av att klättra på elementet än sjunga.

Åka rutschkana var också himla kul!

Och leka med Emmi såklart! Här spelar vi med vars en grej.

Jag har just lånat Emmis napp, verkar som att hon vill ha tillbaka den.

Efteråt gick vi och gungade

Jättekul!!!!

Idag har jag bara sovit lite. Sov ca en timme under dagen, sen var jag vaken från kl 12.50 till kl 18. Då fick jag sova en liten stund och när jag vaknade bara grät jag för jag var så trött så trött... pappa gav mig välling och nattade mig. Somnade snabbt om. Mamma är rädd att jag kommer att vakna väldigt tidigt imorgon bitti... vi får väl se.

måndag 30 mars 2009

Emmi

På morgonen var mamma och jag uppe och busade på ovanvåningen. Jag hittade något gott som jag stoppade i munnen. Den var lite vass den där godsaken. Mamma stoppade in handen i munnen på mig och såg helt förskräckt ut. Det var visst en vass plastbit, det var lite blod på den. Usch!
Lite senare på dagen så hälsade Anna på. Jag var lite blyg för henne först men sen ville jag upp i hennes knä! Hon och mamma fikade och lekte med kort. Jag fick vara med och fika lite, sen lekte jag mest på golvet och lyssnade på trazan tills jag var alldeles trött. Då gick vi ut med vagnen och jag somnade meddetsamma.

När jag vaknade var vi precis utanför porten till Emmi! När vi kom hem till Emmi så hade hon precis som jag nyss vaknat. Vi fick mat och sen lekte vi. Glada, fina Emmi och hennes mamma

Vi läser min bok. Emmi kryper nog snart hon också. När hon gör det så ska vi krypa ikapp!

Emmi ser ut att vara lite sugen på min majsbåge.

Nu tar hon den!

Sen stoppar hon in den i min mun! Vad snäll hon är! Jag trodde hon skulle äta upp den själv.

Mamma försvann plötsligt och var borta ganska länge. Det gjorde inte mig någonting! Jag hade så kul! Emmis mamma och pappa tog hand om mig.
Mitt när jag blev matad av Emmis pappa, gott fruktmos så kom mamma och pappa in i rummet! Jag kom på att jag inte träffat dem på länge så jag blev lite lessen. Men det gick över snabbt!
Vi skulle åka hem och sa hejdå, Emmi vinkade åt oss när vi gick. Mamma och pappa var jätteglada att jag hade haft roligt!

söndag 29 mars 2009

Gungar

Bloggat från mobilen

lördag 28 mars 2009

Fikar

Pappa bjuder på lite macka


Bloggat från mobilen

På väg!

Nu ska vi till Mobilia


Bloggat från mobilen

Morgon

Mamma och jag leker i badrummet på morgnarna


Jag kan krypa under det mesta


Jag vill gärna bada, hoppas jag får det idag.Väger mig

Bloggat från mobilen

fredag 27 mars 2009

Hos mormor och morfar

Jag har varit hos mormor och morfar hela dagen idag! Så kul jag har haft det!
Kolla! Bubblor i luften!

Jag kan ta dem!

Men just när man fångat dem så bara försvinner de!

Här är morfar, jag klättrar gärna på honom. Ovanför soffan finns det en tavla som jag älskar att banka på.

Mormor håller en bukett blommor som jag får titta på

Jag tycker mycket om dem! De är fina!

torsdag 26 mars 2009

Gubben i lådan

Två händelserika dagar

Jag har ju redan mobilbloggat lite från igår men här kommer några fler bilder.
Väntar en kort stund på Annette, vi är ute i solen och det är många intressanta saker att titta på.

Vi gick i affärer jättelänge sen. Jag tröttnade på att sitta i vagnen så mamma fick bära mig i bärselen. Det var bättre! Sen fikade vi och mamma lät mig krypa omkring lite på golvet. Det var hur stort som helst där, jag kunde krypa jättelångt bort! Fast det fick jag inte.
Jag fick sitta också. Har precis fått en mandelskorpa. Detta är innan jag blev så smulig som på en tidigare bloggbild. Annette lekte lite med mig när vi fikade. Roligt!

När vi kom hem så hälsade mammas moster på. Det var kul! Hon var med när jag fick middag och sen lekte vi lite i matrummet medan vi lyssnade på Trazan och Banarne. Efteråt var jag så trött så jag somnade meddetsamma.
När jag vaknade så satt jag och läste lite för mig själv. Då kommer mormor och morfar! Det var också jättekul! De busade med mig men bara en kort stund. Och så fick jag en overall. Den säger mamma att jag snart ska ha på mig för vi ska trädgårdsarbeta så fort vädret blir fint.

Idag kom min kompis Josephine och hennes mamma hit. Så roligt! Jag tror inte Josephine har varit här förut faktiskt. Vi busade lite. Vi satt båda i hennes mammas knä en stund.
Jag ville gärna bita lite på Josephines huvud. Det fick jag. Jag har inga tänder så det gjorde inte ont på henne alls. Mamma filmade men så pratade hon så mycket i filmen att hon inte vill blogga den. Taskigt!
Josephine och jag hos Josephines mamma.

Josephine


Här leker Josephine med mitt gymonsdag 25 mars 2009

Mormor och morfar

Oj vad kul! Mormor och morfar är här

Bloggat från mobilen

Mammas moster här

Mobilbloggar lite, här är min mammas moster. Hon är rolig!

Snart hemma
Hem från fika och shopping


Bloggat från mobilen

Fikar

Oj vad mycket man kan kladda med en skorpa!!!


Bloggat från mobilen

tisdag 24 mars 2009

10 månader idag!!!

Idag var vi hemma hos Amanda. Det var jättekul! Jag somnade på vägen dit men vaknade när vi kom fram. Var lite trött. Det första som hände var att deras ena katt rev mig på kinden. :-(
Jag blev ledsen men ville fortsätta jaga den i alla fall. Så de stängde ut katten.
Amanda leker i en rolig gåstol som jag också satt i innan 

Plockar ut böcker ur bokhyllan

Har hittat en bok som jag gillar

Amandas mamma läser för oss

Provar Amandas bil, den är rolig! 

En annan katt än den som rev mig. Jag vill leka med den! 

Amanda har nåt kul i pippilådan! Hon visar den stolt för mamma innan hon öppnar den. 

Trummar lite på Amandas roliga trumma! 

10 månader:
Jag tycker om att läsa i mina böcker. Gärna själv. Tycker om när man läser för mig också. Gärna samma bok om och om igen. Mina favoritböcker är: "Mina mjuka vänner - husdjur", och "vilddjur", "Busbabyn", "Badbabyn", "Stänk, skvätt, plask", "Sjung med djuren", "Djur och Ljud"
Jag tycker om att lyssna på musik. Gillar speciellt trazan och banarne. När den skivan kommer på så går jag in och sätter mig vid högtalaren och gungar i takt med musiken. Sen sitter jag och leker där, läser gärna en bok eller så. Gungar när det kommer en låt jag gillar extra mycket.
Hos mormor och morfar tittar jag på "5 myror". Jag tycker mycket om vinjetten. Då går jag fram och ställer mig framför tv:n och gungar. De har även en massa burkar som man staplar i varandra. De tycker jag om att plocka isär om och om igen.
Jag kan ganska mycket. Går längs sidorna på skåp och annat, kan gå med en hand fast jag tycker inte riktigt om det, sätter mig helst ner. Jag kan stå utan att någon håller i mig men blir rädd och sätter mig nästan meddetsamma. 
Jag har målat lite med fingerfärg. Det var inte så kul... Mamma verkade tycka det var roligt, men hon fick städa massor efteråt. Hela min stol var full av färg, det var i och för sig lite roligt! 
Jag älskar att gunga!!! Vi har gungor i kvarteret bredvid och dit har pappa och jag gått flera gånger. Mamma har också varit med en gång. Det är jättekul att gunga! 
En stor mjukishund som jag fått i present tycker jag om. Den busar med mig och då busar jag tillbaka genom att kasta mig på den och pussa den! Det tycker den om!
Och nu i veckan har jag lärt mig att vinka. Jag har vinkat till mormor och morfar, till mamma och till Malin och Amanda.

söndag 22 mars 2009

En smålandstur!

Vi har varit i Jönköping. Vi åkte bil dit och jag somnade nästan meddetsamma! När jag vaknade gjorde vi ett stopp på ett café.
Där fick jag välling, mums!

Jag fick krypa omkring lite. Det var kul! Där var en spännande kudde och röd matta på hela golvet.

Vi åkte bil lite till och sen var vi framme. Vi hälsade på hos en tjej som har hand om vår hund Liam. Han bor inte hos oss längre. Hon heter Martina och var jättesnäll.
Vi fikade hos henne. Jag smakade lite morotskaka, det var gott! Sen gick vi till ett fält och jag somnade på vägen dit.
Sover i vårsolen medan vovvarna busar

Vi gick ut på restaurang.
Undrar just vad jag ska äta?

Lite gurka är aldrig fel!

Hemma hos Liam, jag klappar på Oscar

Tittar på vovvarna som busar i sängen.

Sen åkte vi bil hem. Jag roade mig lite i början:

Sen tyckte jag det blev lite trist att åka bil. Som tur var somnade jag och när jag vaknade hade vi inte så långt kvar hem. Fast jag tyckte sista milen kändes oändlig...