söndag 31 maj 2009

Mors dag!

Idag var pappa och jag uppe tidigt och fixade morsdagsfrukost och sånt! Mamma blev jätteglad! När jag hade sovit en stund och fått lite mat så åkte vi hem till mormor och morfar. Där firade mamma mormor! Vi var där hela dagen och hade det bra! Det var varmt ute så jag hade shorts och t-shirt. Annars brukar jag alltid ha långbyxor och långärmat. Här kan jag roa mig länge. Klättrar upp och ner för alla terasstrappor.

Oscar vill väldigt gärna smaka min majsbåge. Han fick ingen. Inte av mig i alla fall.

lördag 30 maj 2009

Kalas hos Amanda

Jag har varit på kalas hos Amanda! Det var jättekul! Där var massor av andra barn och vi fick fiska i fiskdamm och jag fångade ett paket med såpbubblor och russin i. Kul! Tårta fick jag också smaka. Den var god.
Här vinkar jag åt mamma.

Hittade burkar jag kunde plocka med! Jag tog dem från han som sitter bredvid, då fick han en annan leksak. Vilken tur.

Nu har jag fått solhatten på mig också.

Amanda har ett pippitält!

Och jag gav henne lite fina frukter i present. Det är dem vi leker med här.

Och såklart måste jag testa att sticka fingret i Amandas kompis mun! Hon sa sen "vilken busunge" om mig. Det är förresten Amanda som sitter till höger :-)

Jag snyggar till deras krukor

När jag kom hem var jag glad!

Mamma och jag busade lite i myshörnan. Jag brukar kasta mig bakåt och så kittlar mamma mig på magen. Det är jättekul!

fredag 29 maj 2009

torsdag 28 maj 2009

Kalaskul!

Idag hade jag en mysmorgon. Mamma läste böcker och sjöng sånger för mig. Det var kul. Sen var jag med pappa, fick frukost och lekte. Mamma var och tränade. När jag sovit i nästan två timmar så åkte mamma och jag till mormor och morfar. Det är så kul där!

Idag var det som kalas! Jag fick presenter av mammas moster som också kom dit och mormor hade bakat tårta till min ära! Apan jag fick i present vaktandes min goda tårta!

Tårtan var mycket god. Det var kaprisen också. Ett tag i alla fall. Min kapris-min när jag inte var så sugen på mer...

Efter att ha busat hos mormor och morfar hela dagen och träffat mammas moster och allt så åkte vi och handlade. Jag blev lite trött på att åka bil så när mamma släppte av mormor fick jag några majskrokar av mormor att ha i bilen på vägen hem. Det var mumsigt!
Jag somnade på 10 minuter när pappa nattade mig, oj vad jag var trötter... Zzzzz

onsdag 27 maj 2009

Lite blandat

Jag gillar att borsta tänderna. Det gör jag i stort sett varje morgon!

I förrgår var vi på bvc, jag blev vägd och mätt och fick spruta. När mamma tog av mig kläder och blöja kröp jag snabbt ut i väntrummet och tog lära-gåvagnen och gick en sväng. Och så stannade jag och kissade lite på golvet. Jag passar alltid på att kissa när blöjan är av! Tanten skrev aldrig in min längd och vikt... så jag vet faktiskt inte vad jag väger. Tror mamma ska ringa och kolla för hon vet inte när vi ska dit nästa gång heller...

När vi hade varit på bvc åkte vi in till stan. Jag åkte vagn och vi letade efter något bra fik för jag var hungrig. Det tog lång tid att gå och det var soligt och varmt ute. Vi hittade ett café i slottsträdgården. Där fick jag mat, mamma med. Fikastund i Slottsparken

Mamma fick väldigt bråttom när vi var klara, hon sprang med mig i vagnen. Vi kom till en doktor. Där var inget kul. Sen skulle jag åka vagn igen. Det ville jag inte. Som tur var kom vi hem tillslut... det var skönt!

Igår var vi mest hemma. Vi gick en sväng om Mobilia och där träffade vi mormor. Vilken tur! Hon följde med oss hem sen och busade med mig. På kvällen kom morfar också en liten stund.
Nu kan jag klättra på bordet!

Det är toppen!

Inget fel i att sitta på knä där en stund heller.

Mormor ser till så att jag klappar fint på Oscar.

Sen busar vi!

Och gungar

Och jag får leka styrman

Och åka karusell

Nästan ett helt varv gick det innan jag trillade av.

söndag 24 maj 2009

1-år idag!

Kl 08.05 fick jag min första present. Då var det exakt 1 år sen jag föddes!

På eftermiddagen var det kalas! Det var jättekul! Det var jättemånga som kom och gratulerade mig!!! Och de sjöng för mig!!! Lekte massor gjorde jag och höll mig faktiskt pigg och vaken hela dagen ända tills alla gått hem! 

Jag fick hur mycket presenter som helst!!! Tack så jättemycket allihop! Nedan kommer bilder på mina presenter!!! Nu har jag minsann massor att pyssla med!

Denna fick inte plats på presentbordet.
Jag fick en alldeles egen stol!!!

Mamma använde sin dåliga kamera... så i stort sett alla andra bilder blev suddiga. 
Så det blir inga fler bilder från mitt kalas :-(

fredag 22 maj 2009

Jag kan gå jag kan gå...

Jag har kunnat gå lite korta bitar ett tag nu. Någon vecka eller så. Nu tycker jag det är så roligt så jag testar att gå lite då och då. Mamma fångade mig på film idag.

torsdag 21 maj 2009

Emmis 1-års kalas

Vi har varit på kalas. Vi firade Emmi! Det var roligt! Många människor var där! Jag fick juice, majsbågar och lite kaka. Emmi öppnar sin present!

Vi lekte med hennes leksaker!

De var roliga!

Emmi tyckte jag skulle testa att gå ut på balkongen

Så det gjorde jag

Det var kul med kalas. Mamma och pappa säger att jag snart blir 1 år jag med. Vi ska också ha kalas då har jag hört!

tisdag 19 maj 2009

Ännu en förskola

Idag åkte mamma och jag in till stan. Vi mötte upp pappa. Vi gick till ett ställe där mamma och pappa skulle äta, men så hann de inte med det så bara jag fick mat där. Efteråt gick vi in i en stor park. Där var en uteförskola som vi skulle hälsa på hos.

Jag trivdes fint i naturen. Världens bästa stubbe fick jag sitta på

Kramas lite med pappa

Vi gick därifrån efter lite rundvisning. Jag fick krypa omkring på mina föräldrars jobb en stund. Hälsade på Emmis mamma och sen tog vi med oss Åsa och gick och fikade.
En väldigt intressant växt fanns det på caféet. Den busade jag och Åsa med.

Sen sa vi hejdå till Åsa och gick hemåt. Då mötte vi Emmis mamma och så gick vi tillsammans till en affär. Vi sa hejdå till henne också och så gick mamma och jag hemåt. Vi tog buss en liten bit men hoppade av på Mobilia. Tur var det för jag var jättehungrig. Mamma hade helt glömt bort att jag skulle ha ätit för 1,5 timme sen...
Vällingen fixade mamma på espresso och så satte vi oss hos två tanter. De var visst kompisar med mamma. Sen gick vi hem och lekte. Pappa och Oscar var redan hemma!

Gungar
Bloggat från mobilen

måndag 18 maj 2009

Måndagskul

Idag har jag åkt cykel för första gången! Mamma tog mig med ut på en tur. Det var jättespännande. Jag hade sååå mycket att titta på. Plötsligt kom mormor cyklandes också! Så kul! Jag kollade mycket på hennes trampor, de var spännande. Vilken rolig grej! Vi cyklade en stund allihop och så plötsligt var vi hemma hos mormor och morfar. Där spelade jag piano

Jag rastade morfar

Vi fikade på majsbågar. Mums så gott!

Jag åkte bil

Jag trillade av bilen och då välte mormor den åt mig så att jag kunde undersöka hjulen istället. Spännande!

Sen blev jag så trött så då var det dags att cykla hem igen. Man ska ha mycket på sig när man cyklar. Hjälm och skor och vindjacka!

söndag 17 maj 2009

Söndag en kall men solig dag

Jag har precis vaknat, pappa placerade mig här på terassen.

Oscar kommer och säger hej!

Han är rolig, Oscar. Vi har kul ihop.

Jag får klappa på honom. Innan gick han alltid men nu stannar han kvar.

Hej mamma! Du vet väl att jag är en riktig linslus nuförtiden :-D

Här sitter jag på mammas cykel. Jag har en helt egen stol! Den är rolig. Mamma säger att vi ska cykla mycket from nu.

Teståker, pappa går med.

Så här ser jag ut sekunden innan mina ögon faller ihop.

Jag var ju så trött...

Idag har varit en dag i promenadernas tecken. Vi var först ute och gick på Bo 01. Där fikade vi också. Mycket mumsig äpplejuice fick jag smaka. Och lite scones med cream cheese. På vägen hem så somnade jag. När jag vaknade lekte jag en stund på terassen, mest med Oscar. Sen åkte vi iväg igen. Denna gången till Klagshamn. Först tittade vi på blommor och sen gick vi en runda. Där var massor att titta på! Men det var lite tröttande.

Hemma igen så fick jag mat och sen gick mamma och jag ut en runda. Det var skönt och avkopplande, mamma la mig lite ner i vagnen och då tog det inte lång tid innan jag somnade igen. Fast sen väckte pappa mig alldeles för tidigt. Tyckte jag... Men jag piggnade till efter en stund. Mamma och pappa lekte med mig. Jag fick gå mellan dem, fram och tillbaka och de blev så glada varje gång jag kom fram! Pappa fick en puss varje gång. När jag kommer till mamma vill jag att hon ska lägga mig ner på rygg på golvet och busa. Så jag böjer mig bak allt jag kan! Sen busade jag med Oscar. Vi hade lite dragkamp. Han snor mina gosedjur och tuggar på dem.

Dragkamp med Oscar