lördag 27 juni 2009

Lördag

I morse steg jag och mamma upp redan kl 04. Det var lite tidigt men jag kunde inte somna om. Vi lekte, jag kan sätta ringarna på elefant-pinnen nu. Det är jättekul. Och så ger jag saker till mamma och då säger hon "tack", jag säger "tack tack" då. Det är roligt att ge henne saker. Mamma såg att jag har fått en ganska stor blåsa i handen. Så hon band en elastisk binda om. Vid 06.30 blev jag trött igen och då gick vi upp och la oss. Jag somnade meddetsamma.

När jag vaknade så fick jag välling av pappa. Sen gick vi allihop till Mobilia och fikade. Jag fick springa lite i gångarna och sen handlade vi på apoteket. Mamma och pappa köpte kompresser och gasbinda som de lindade om min hand. Jag tyckte inte om att de höll fast handen men nu när de var klara så kändes det bra. Mitt bandage.

Jag var ute en runda med pappa. Sen åkte mamma och jag en sväng in om apoteket (igen) för att köpa hostmedicin till pappa. Men vi åkte inte hem efteråt. Jag fick åka vagn och så snart mamma satte ner mig i vagnen så somnade jag. När jag vaknade igen var vi på väg till Folkets park. Ett spännande staket i parken

Jag gick själv omkring och det var kul!

Helene var också med och jag satt en liten stund i hennes famn, men sen ville jag till mamma igen :-)

När vi kom hem var jag jättepigg och glad. La mig inte förrän kl 21.

fredag 26 juni 2009

Fredag

Mamma och jag gick till jobbet. Eller mamma gick och jag åkte i vagnen. Sen kom vi fram till jobbet och där fick jag busa runt länge. Hälsade på några av mammas kollegor.
Här är jag på väg ut ur mammas rum.

Skojiga leksaker i köket

Pappa kom och hämtade mig sen och vi åkte hem till mormor och morfar. Där var jag hela dagen och hade jättekul! Utom på slutet för där var en varm lucka som jag råkade ta på. Det gjorde ont. Så när mamma och pappa kom talade jag om att det var något hemskt som hänt genom att börja gråta. Jag var sååå trött så vi åkte hem ganska snart efter att mamma och pappa kom. Jag somnade direkt i bilen. Sen minns jag inte så mycket mer än att jag fick välling och somnade igen.

torsdag 25 juni 2009

Torsdag

Idag har jag varit på födelsedagskalas hos mammas morbror. Mormor och morfar var också där. Det var roligt! Busade mest med mormor och morfar. Satt en stund i moster Berits knä och sen gick jag runt i lägenheten. Det var en lång hall att gå i. Det var himla kul att gå ut på balkongen också. Det gjorde jag massor med gånger. Där stod en stol som jag kunde klättra i.
Jag ville gärna ha jordgubbarna som låg i fördrinken.

tisdag 23 juni 2009

På besök hos Åsa, Jörgen, Dolly och Daisy

När jag vaknade efter att ha somnat i bilen så var vi hemma hos Åsa och Jörgen. Jag fick genast fika att mumsa på.

Sen satt jag och läste lite i gräset. Min sångbok.

Där var två jättestora hundar! Dolly och Daisy. Det är Dolly på bilden. Jag ville klappa hennes tassar men då gick hon sin väg.

Lite majsbågar är aldrig fel!

Åsa har jätteroligt hår!

Det ville jag leka med.

Åsa fick gå efter mig när mamma packade in i bilen. Dags att åka hem.

söndag 21 juni 2009

Mammas födelsedag

Igår fyllde mamma år! Pappa och jag firade henne på morgonen. Jag gav mamma en "världens bästa mamma" mugg. Hon blev jätteglad. På eftermiddagen kom det massor av gäster! Först kom mormor och morfar. Sitter här med mammas presenter framför mig, jag fick hjälpa henne att öppna dem.

Jag fick faktiskt också presenter!
En isbjörn av Olle och kläder av Annika. Här ska det tittas på fotboll!

Mmmm, oliver med vitlök det är en höjdare. Jag har ätit massor!!!

Min kusin Embla sjunger visor från min favoritbok

Mormor och jag sjunger också med!

Morfar lär mig roliga lekar med bocciakloten

Här får jag syn på mamma som fotograferar oss

Tror jag ska leka lite här borta nu.

Jag fick ingen tårta för då låg jag och sov. Jag orkar inte vara uppe hur länge som helst :-)

onsdag 17 juni 2009

Onsdag

Pappa och jag skjutsar mamma till jobbet.

Pappa och jag har busat på lekplatsen och nu fick mamma följa med och fika.

Efter fikan gick vi upp på mammas & pappas jobb. Där gick jag omkring i korridorerna. Fast sen hittade jag ett roligt ställe med saker jag kunde leka med. Tex videon här på bilden. Den är rolig.

Nu är vi hemma och det är kväll. Jag tycker leksakslådan fungerar alldeles utmärkt att sitta i.

söndag 14 juni 2009

Film på Elliott som pratar lite

Hemma med pappa

Det är som sagt pappa som är hemma med mig nu. Han har faktiskt tagit två bilder på mig...


När vi är på små gator får jag köra. Pappa säger att jag är en utmärkt bilförare...En dag gick vi till lekplatsen vid Konsthallen. Det är kul nu när jag kan springa runt själv. Det blev inte så mycket lekt den här gången för det började regna hela tiden. Vid första skuren gick vi in och tittade på Sonic Youth-utställningen på Konsthallen. Det var mycket bilder och filmer och det tycker jag om. Sen hann vi knappt ut förrän det började regna igen. Då gick vi upp och hälsade på mamma och de andra på jobbet. Vid nästa uppehåll gick vi hem och då somnade jag på vägen.

lördag 13 juni 2009

Bloggen

Nu är det pappa som är hemma med mig och det blir inte så många uppdateringar här då.
Vi har varit hemma hela veckan, förutom två dagar när jag varit hos mormor och morfar.
Hos mormor och morfar var jag igår. Det var jätteroligt!
Mamma och pappa jobbade båda två.

Idag kom Astrid hit och hälsade på! Det var skoj! Först fikade vi och sen byggde vi med klossar. Jag fick inte rasera Astrids torn för henne. Då blev jag lite ledsen... fick rasera mammas istället. Sen gick vi upp och lekte. Astrid hoppade i sängen och jag kastade mig på täcket. Det var himla kul!!! När Astrid och Lina var på väg hem så gick vi till en lekplats och lekte. Mamma glömde fotografera hemma, men när vi gungade tog hon en bild med mobilen. Gungeligung!

Och en bild när jag klättrar upp till rutschkanan. Mamma fick åka med mig ner, den var ganska hög! På väg upp

På eftermiddagen tog mamma och jag en tur till Mobilia. Jag åkte kundvagn. Jag ville inte sitta där man brukar så jag fick stå i själva vagnen. Det var roligt förutom när jag råkade tappa balansen och trilla. Efter det fick jag sitta där jag brukar igen. Men jag vill helst ställa mig upp och kramas med mamma. Så det gör jag hela tiden :-)
Jag fick stå nere i vagnen ett tag


tisdag 9 juni 2009

På väg hem

Har varit hos mormor och morfar och busat hela dagen! Nu hämtade vi mamma och då somnade jag


Bloggat från mobilen

söndag 7 juni 2009

Elliott just nu

Favoritbus just nu! Kasta sig i sängen!

Busa i sängen

Rulla runt i sängen

Vi märker att det händer väldigt mycket med Elliott nu. Han försöker ofta säga samma ord som vi säger. Han säger ba-ba när vi kommer till en bild i en bok där det är ett lamm med sången "bä bä vita lamm" som vi brukar sjunga. Han säger "katt" fast det låter lite som "kah-ha", han säger "muuu" även om det låter mer som "buuu" och han säger "mjau" vilket låter som "aaaa" vid enstaka tillfällen. Han sjunger också för när jag sjungit "lilla snigel" så sjunger han typ samma efteråt. Gulligt!

Han går långa sträckor. Från köket ut i hallen bort till dörren och tillbaka igen. Han reser sig upp från sittande.

Han älskar att kasta sig på täcket i vår säng. Han står vid fönstret, vänder sig ut mot sängen och kastar sig handlöst framåt så han landar i täcket och så skrattar han. Det tycker han verkligen är superkul!

Han klappar Oscar jättefint. Böjer sig ibland fram och lutar sig mot honom "gosar". Han älskar stora tygvovven, den är gose nr ett.

Han klättrar upp i soffan och busar. Han klättrar upp och ner för trappor, upp i sin stol och står och gungar i den, han klättrar överhuvudtaget väldigt mycket.

Han snackar också. Försöker. Han förstår väldigt ofta vad man säger.
Han tänder lampan och tar ner dörrhandtaget för att öppna dörren.
Han har börjat så smått att sätta ihop saker istället för att bara ta isär dem.
Han härmar mycket, gör man en sak så gör han likadant.
Han vet nu att vi äter kakor, då vill han också ha det vi äter.

Han vill leka med datorn hela tiden. Det duger inte med en dator som inte fungerar. Han ser ju att det inte händer någonting.

Just nu är han inte helt i form, det kanske är ett utvecklingssprång? Eller så är det att han blev vaccinerad förra veckan? Känner inte riktigt igen honom. Fast det står att de har ett utvecklingssprång vid 13 månader. Han är 12,5 månader nu... Så kanske är det det? För det märks tydligt att han är mer medveten om olika saker nu. Att han är en egen person med egen vilja och han blir ledsen om det inte går som han vill.
Överlag är han väldigt försiktig, klättrar försiktigt, går försiktigt. Det är inte ofta han trillar.

torsdag 4 juni 2009

Onsdag

Igår somnade jag på förmiddagen och sov i 3 timmar!!! Mamma tyckte det var väldigt länge. Men jag vaknade pigg och glad minsann. Konstigt vore väl annars! När jag vaknat och fått lite mat i mig så åkte vi iväg med bilen. Vi åkte till Entré, där har jag varit förut och där är jättetråkigt. Vi träffade Annette där. Jag förväntade mig att åka vagn genom affär efter affär men faktiskt var vi bara där en kort stund. Jag kastade två kort från mammas plånbok ner på golvet. Hon blev upprörd... det var ju bara lite blött? Det var visst någon som kissat på golvet och så landade korten i pölen. Det var väl inte så farligt. Mamma tvättade av dem i en vask. När vi var färdiga med detta så gick vi ut istället. Vi kom till en trädgård och där la de ut en filt och så fikade vi allihop.
Jag åt upp alla mina majsbågar! Fick smaka brownies, fruktjuice och ostpinnar också. Mycket mumsigt.

Och jag lekte tittut med mamma

Det var jättekul!

Sen skulle vi gå en rundtur i koloniområdet. Jag somnade direkt. Sov ganska länge. När jag vaknade var vi inne på Entré igen och skulle åka hem :-)