torsdag 26 januari 2012

Tiden går fort, en liten uppdatering och nulägesrapport

Det händer mycket! Nu kan jag läsa jättebra och skriver gör jag också.
Jag älskar att dansa, allra bäst är julmusik! Mina favoriter är "Nu är det jul igen", "Midnatt råder", "Mössens julafton" och "Vi komma från Pepparkakeland". Mamma brukar dansa med mig, det tycker vi är roligt.

En annan favorit är att bli jagad. Det blir jag ofta! Och sen jagar jag tillbaka.

Mina föräldrar tycker inte alltid om när jag busar. Men jag tycker att det är jättekul. Speciellt roligt är att gömma händerna när de ska tvättas, bita ihop munnen när jag ska borsta tänderna och springa min väg när jag ska klä på mig. Oj vad jag skrattar.

Jag tycker mycket om Oscar och Oscar tycker om mig. Han brukar slicka på mina händer. Det är kul. Och han är väldigt rolig när han är ute och går. Han springer och nosar och kissar och sånt. Då skrattar jag massor.

Varje kväll läser vi tre böcker. Jag läser ungefär varannan sida. Det är kul att läsa. Efter de tre sagorna ska vi sova. Men jag säger alltid att "Jag är inte trött". Sen säger mamma att jag typ somnar tre sekunder efter att jag sagt det... Fast det händer att jag blir ledsen och vill ha pappa där (om mamma nattar) och tvärtom om pappa nattar.

Igår sov mormor över hos mig, det var jättemysigt! Hon fick en madrass och sov bredvid.
Jag tycker väldigt mycket om min mormor och morfar! Morfar är tramsig men snäll. Han gör tokiga saker, som stoppar vällingflaskan i örat när han skulle ge mig välling. Det får han nog inte göra fler gånger, ge mig välling alltså. Mormor fick ta över. Hon är också jättesnäll och  gör inte såna tokiga saker.

Mormor och morfar brukar hämta mig på dagis en gång i veckan. Det tycker jag verkligen om! Jag vill inte åka hem när mamma och pappa kommer. Jag öppnar inte dörren för dem utan springer in och sätter mig i soffan. Det är för att jag inte vill åka hem, jag vill vara hos mormor och morfar "hela tiden, säger jag. En gång ville jag absolut inte åka hem, då fick jag sova över! Det var roligt!

Annars tycker jag väldigt mycket om att vara hemma. Det är allra bäst när både mamma och pappa också är hemma. Och Oscar. Jag spelar piano och sjunger. Mamma och jag har en bok som vi slår upp några ord i och sen sjunger vi en visa var och spelar piano till. Gitarr är också kul. Jag stämmer alltid om den väldigt noga innan jag sjunger och spelar.

Jag går på dagis nästan varje dag. De flesta morgnar vill jag inte gå till dagis, jag vill vara kvar hemma... men när jag väl kommit dit så har jag kul! Jag har tre bästisar där, men jag saknar en kompis som har flyttat. När mamma och pappa kommer för att hämta mig så berättar jag hur mycket jag har saknat dem!!! De har saknat mig också. Jag brukar ge dem en puss på kinden också. Det gör jag lite då och då och säger att jag tycker om dem så mycket!

På dagis kissar jag inte. Jag kissar bara hemma. Det verkar som att alla tycker att det är dumt, men jag har bestämt mig... hemma är platsen för pottbesök. Ingen annanstans.

Lägga pussel tycker jag är väldigt roligt också! Jag är jättebra på pussel. Och jag gillar att spela på iPad:en. Angry Birds är mitt favoritspel. 

Inga kommentarer: