fredag 31 juli 2009

Hos Amanda

Idag har vi varit och hälsat på hos min kompis Amanda. Det var jättekul!
Deras soffa var nästan lika skön som vår!

Jag gungade nallen

Här tittar Amanda ut ur sitt hus

Så roligt med ett alldeles eget hus!

Lite kaffekalas

En kaffeservis kan man ha mycket kul med

Jag har muggen!

Busiga Amanda står på bordet!

Vi sätter upp bokstäver på ett skåp

Man ser det inte här men när bokstäverna inte ville sätta fast sig så blev jag väldigt upprörd och skrek och slog bort alla bokstäver från skåpet.

Klappar katt

Amanda väntar på att vi ska gå till lekplatsen

På väg till lekplatsen

Titta här står vår bil

Full fart framåt!

Det är massor av katter där...

Gungar med Amandas mamma

onsdag 29 juli 2009

Bus!

Idag har jag varit hos mormor och morfar hela dagen! Mamma och pappa skulle visst ut och fira något. Jag har haft jättekul! Jag fick smaka stark salami. Det var hur gott som helst! Jag gillar saker med smak. Salami, oliver, kabanossi, fetaost... och så bär såklart.

Här kommer en liten filmsnutt från idag. Busar med morfar.


I morse kokade mamma gröt till mig. Till det fick jag mosade jordgubbar och mosad banan. Det var inget jag ville äta. Men när jag fick keso + rostad macka med brie-ost, då åt jag för det tyckte jag var gott!

Tisdag

Jag har fått en egen liten fåtölj hos mormor och morfar! Den gillar jag!
Mamma och jag cyklade dit på eftermiddagen. Jag fick bulle och kabanossikorv. Det var mumsigt! Såklart plockade jag bär också, det är nog det godaste jag vet!
När vi skulle cykla hem igen så klämde mamma mig under hakan med cykelhjälmsspännet så det blev ett jätterött märke och gjorde JÄTTEONT! Då bestämde mamma att vi inte skulle cykla hem. Istället kom pappa och hämtade oss.

tisdag 28 juli 2009

måndag 27 juli 2009

Hundbesök!

R-tan har placerat sig i mammas knä.

Här försöker jag klappa Valborg. Hon är lite blyg så hon flyttade på sig nästan direkt.

Hej mamma! Får jag lukta på ditt hår?

Matar Oscar :-DDet är himla kul att mata vår hund.
Ibland lurar jag honom, låtsas ge honom en bit...

...och sen stoppar jag in den i min egen mun! Hihi.

fredag 24 juli 2009

Ny dag, ny lekplats

Idag åkte vi till en ny temalekplats. Pappa valde en som ligger i något som kallas Fjärilsdalen i Bunkeflostrand. Den ligger lite dumt till. Man måste parkera bilen och sen gå en bra bit för att komma dit.


Det är tur att jag är så bra på att gå då...Själva lekplatsen placerade pappa i kategorin "Lekplatser som Kommunen glömde" (tillsammans med Ekologilekplatsen i Västra Hamnen). Det var ganska skräpigt där. Pappa tyckte att för större barn är den säkert hur kul som helst, men för små barn fanns det inte mycket att göra. Men då glömmer han att jag alltid kan hitta på något. Det var kul att gå omkring på stigarna.


De här små hyddorna var också kul. Man kunde klättra igenom dem och sitta och leka med pinnar där inne.
På vägen hem passade vi på att fika på majsbågar, banan och saft.

torsdag 23 juli 2009

Torsdag med pappa

Pappas två hemmaveckor med mig är snart slut. Vi har haft jättekul. På morgnarna brukar jag få titta på TV, till och med när jag äter frukost. Sen leker vi en massa innan jag blir trött och ska sova.


Här har jag bänkat mig i soffan för att kolla på Dagens Visa och Fåret Shaun på svtplay.Idag torsdag fortsatte vi vår turné till Malmös temalekplatser. Vi har varit på en massa sådana på eftermiddagarna. Idag åkte vi till Käglinge där temat var Frukt.Frukt och Bär hade varit ett bättre namn på temat. De hade planterat en massa fruktträd och bär runt hela lekplatsen. Det fanns äpplen och päron och jordgubbar (slut för säsongen), smultron (en sen sorts tydligen, sa pappa eftersom de inte var mogna än) och så massor av svarta vinbär. Pappa plockade till mig...Den här lekplatsen var extra bra för det fanns saker att klättra på som passade min storlek.


Precis intill lekplatsen var det en hage. Först såg vi inget där, men efter en stund kom plötsligt en häst gående. Den sprang jag ner för att titta på.

Tjohoo

Igår var jag hos mormor och morfar hela dagen! Det var sååå roligt. Det är alltid kul! Jag bryr mig inte alls om när mamma och pappa går sin väg. Mormor och morfar är så busiga och leker med mig hela tiden! Jag har ätit massor av svarta vinbär. Och andra bär också. Gott gott!!! När jag kom hem fortsatte jag att ha jättekul. Kastar mig förväntansfullt i soffan redo för bus!

Just nu håller jag på att få tänder i överkäken. Jag har bara två tänder som kommit fram helt och de sitter i underkäken. Mamma tycker jag ser rolig ut när jag känner på mina nya kommande tänder. Säger att jag liknar en bulldog...

fredag 17 juli 2009

På badstranden

Idag åkte pappa och jag till badstranden. Det var otroligt mycket folk där, så det gick knappt att komma fram till vattnet.

Det här var första gången jag badade i havet. Jättekul var det, men jag blev ganska kall. Men fast jag huttrade så ville jag absolut inte gå upp igen.


Efter att pappa bestämt att det var färdigbadat så gick vi bort till lekplatsen vid Hammars Park. Den har temat Hav. Där har jag jättekul, massor av saker att klättra på och plats att springa.


Jag hoppas det blir mer fint väder i sommar så vi kan åka och bada igen.

torsdag 16 juli 2009

Frukostbilder

Sommar!

Igår var jag hos mormor och morfar hela dagen! Det var sååå roligt! När jag kom dit gick jag direkt till svarta vinbärsbuskarna. Det är så gott med vinbär! Och alla andra bär! Jag fick faktiskt jordgubbar till frukost av pappa.

Mina kusiner Mynta och Malva var också hos mormor och morfar. När de hade spelat pingis och var varma så satte mormor och morfar på en vattenspridare så de kunde svalka sig. Jag älskade vattenspridaren! Det var jättekul att springa in mot vattnet och jag provade att dricka lite, hålla handen för så det inte kom så mycket vatten och massa annat skoj. Vattnet var iskallt men det var så roligt att jag inte brydde mig om att jag blev lite frusen. Efteråt fick jag varm välling.

Jag blev filmad när jag lekte med vattnet och när mamma kom för att hämta mig så fick hon se hur kul jag hade! Vilken toppendag!

Vi körde och hämtade pappa på jobbet och sen åkte vi hem. Jag lekte lite och sen nattade pappa mig.

lördag 11 juli 2009

fredag 10 juli 2009

Bandaget

Jag har varit hos mormor och morfar hela dagen. Jag har haft jättekul!
Mormor och jag var på biblioteket och jag fick springa omkring i korridorerna. Sen fick jag hålla mormor i handen och gå ute på trottoaren också. Det gillar jag.
Jag är en stor pojke nu!

När mamma och pappa hade hämtat mig så köpte vi pizza med oss hem. Jag tycker pizza är supergott! Jag åt massor!

På kvällen tog mamma och pappa av mig bandaget, det tänkte inte sätta på något nytt... Men jag tycker det är läskigt utan bandage på handen och försökte sätta tillbaka det. Det gick inte så bra. Men sen ville jag inte använda den handen, den känns ju alldeles bar. Mamma och pappa var snälla och lindade om min hand igen.
Jag blev jättenöjd. Skönt med bandage tycker jag.

torsdag 9 juli 2009

Mina kompisar

Emmi och Maj har varit här och hälsat på idag! Det var jättelängesen jag träffade dem!
Jag fick en bok av Maj: "Vem blöder?" - Stina Wirsén, så snällt!
Här är Emmi. Både Maj och jag ville gärna ta i hennes hår. Det är så fint!

Emmi och jag

Himla kul med kompisbesök!

Mamma äter jordgubbar, jag vill också ha! Nuuuuu!!!!! Buhuuu... Maj är lite mer relaxad.

Men hon gillar också jordgubbar!

Köra vagnen är alltid kul

Emmi verkar gilla min myshörna

Den är perfekt att busa i!

Maj har hittat min pingvin. Den är rolig.