söndag 29 augusti 2010

Roligt stenar

Mamma och jag åkte till en sjö för att kasta sten. Mamma ville nog gå i naturen, men jag tyckte det var mycket roligare vid sjön.


söndag 22 augusti 2010

Kreta

Nu är vi på Kreta! Morfar kom hem till oss mitt i natten häromdagen. Mamma väckte mig och så åkte morfar med oss till flygplatsen. Jag tyckte det var spännande och kommenterade allt vi såg på vägen dit.

På flygplatsen var det jättekul. Jag sprang runt med mamma och hoppade över alla svarta stenar i marken. Pappa stod och väntade i olika köer och fixade biljetter och sånt. Sen gick vi till flyget! Vi åkte i ett av flygplanen som stod utanför.


Jag satte på mig mitt bälte själv. När vi hade kommit upp i luften så somnade jag. När jag vaknade fick jag frukost. Trevligt! Efter en timme landade vi.


Oj vad det var varmt!!! Här väntar vi på bussen. Vi åkte buss jättelänge och jag höll på att smälta bort. Mamma och pappa sa att jag var hal som en ål. Det var helt OK att åka buss, det tyckte inte mamma.


Vi kom fram till hotellet och åt lite lunch. Jag var väldigt trött... hårsnurr är grejen när man är trött. När vi hade ätit så somnade jag.


Skojar lite med solbrillorna!


Vi har pool på hotellet och jag gillar verkligen att bada i den! Jag hoppar från kanten rakt i! Det är kul när det skvätter i ansiktet!

Badar!

Leker och äter glass!

Jag saknar Oscar, undrar varför inte han fick följa med? Och mormor och morfar, dem har jag sagt hejdå till massor av gånger. På flygplatsen och på hotellrummet. Vi sitter på ett café med internet. Och nu måste vi hem till hotellet för jag är såååå trött. Ska lägga mig i vagnen och sova.

tisdag 10 augusti 2010

Pappa!

Pappa har kommit hem idag! Han har varit borta jättelänge. Vi hämtade honom på tågstationen. Jag fick en present, pappa säger att det ska man få när mamma eller pappa varit ute och rest.
Det var ett pussel som jag blev jätteglad för!

Det var lite svårt så vi la det allihop tillsammans. Det är roligt att pappa har kommit hem! Han fick leka med mig massor. Men när jag skulle lägga mig ville jag att mamma skulle följa med mig.

söndag 8 augusti 2010

Vi har städat


Jag tog hand om dammsugningen


En mycket viktig uppgift

Folketspark

Idag var mamma, pappa och jag i Folketspark.
Jag fick hoppa in i ett roligt hus som var helt studsigt. Där hade jag hur kul som helst! Jag älskar när jag tappar kontrollen!

Jag hoppade och sprang och studsade och kastade mig och ville aldrig gå därifrån!

Vi träffade Åsa, Emmi och Emmis mormor och morfar. Först åkte vi veteranbil. Det var roligt! Jag åkte med mamma och jag fick styra. Det gjorde jag bra! Vi kom dit vi skulle. Sen åkte jag annan karusell med Emmi! Vi åkte tillsammans.


Vi åkte en gång till men då tyckte jag inte det var lika kul längre utan ville gå av. Vi gick och åt korv allihop istället. Sen cyklade mamma och jag hem. Det är mysigt att åka cykel. Jag berättar om allt jag ser på vägen. Varje gång vi kommer till en stor gata så upplyser jag mamma om att det är en "stor gata". Så hon tar det lite extra försiktigt.

lördag 7 augusti 2010

Cirkus

I morse när jag vaknade så sa jag "elefant" för första gången. Annars brukar jag kalla elefant för "bababa". Det går ju lika bra! Men mamma och pappa tyckte att det var kul att jag sa "elefant" så nu säger jag det istället.

Jag var hos mormor och morfar hela dagen. Det var jätteroligt! Jag ville kramas mycket med mormor hela förmiddagen, sen sov jag jättelänge. När jag vaknade åkte mormor, morfar och jag till Sibbarp och hade picknick. Vi tittade på en massa olika djur som tillhörde en cirkus.

På kvällen kom mamma och pappa och då åkte vi allihop i bilen. Det var roligt att alla åkte bil! Vi körde till cirkusen, jag ville gå in meddetsamma men det fick man inte för det var visst jättelång kö. Den ville inte jag vänta i så jag sprang omkring och busade istället.

Vi gick in i cirkustältet när kön tagit slut. Jag fick korv och popcorn. Det var jättegott! Det hände massor i manegen och det var hur mycket musik och ljud som helst. Det var nästan lite jobbigt, men så stoppade mamma nåt i mina öron och då blev det lite mindre oväsen. Det var skönt. Jag hoppade fram och tillbaka mellan mina föräldrar och mormor och morfar.

I pausen gick vi ut till djuren, jag klappade en kamel och en ko och så skrattade jag åt en lama som lät roligt.


Sen gick vi in i cirkustältet igen. Då var jag lite trött.

Mamma och pappa tyckte nog att jag skulle titta på kameler och elefanter som gick runt i manegen, men jag ville hellre spela spel.

Men jag tittade upp lite då och då. Roligast var människorna, två clowner gjorde tokiga saker. Och så var det några som åkte raket uppe i taket, de var spännande att titta på!

torsdag 5 augusti 2010

Träff med Emmi

Idag på dagis har vi varit i Folkets park på allsång med Gitte Pålsson. Jag var väldigt trött för de väckte oss innan vi sovit middag så länge som vi brukar.

Efter dagis åkte mamma och jag hem till Åsa och Emmi. Det var jättekul! Vi började med att äta jättegod vaniljkolaglass med choklad och kolasås till. Jag ville ha massor. Sen lekte Emmi och jag i hennes rum. Vi hade jättekul!

Vi pysslade med pärlor.

Och ritade

Fina Emmi!

Sen kastade Emmi bollar från en låda och jag plockade upp dem.

Jag fick lägga tillbaka dem i lådan och så kastade hon dem igen! Och jag hämtade dem, kröp under bord och annat för att hitta dem. Det var kul!

Sen gick vi till ett dagis och gungade!


Emmi gungade jättehögt!

Jag tycker att det är roligast när mamma drar gungan mot sig och säger 1... 2.... 3... och så släpper hon den så det kittlar i magen!


Mamma och jag tog bussen hem, det var inte någon buss som gick hela vägen hem och den var full med folk. Först stod vi framme hos busschauffören. Han pratade lite med mig. Sen gick vi längre bak och det var så trångt så jag fick sitta i mammas famn inklämd bland en massa människor.

måndag 2 augusti 2010

Kalas hos Amanda

I lördags var jag på kalas hos min kompis Amanda och hennes lillebror Alexander. När vi kom dit var det fullt med barn och vuxna och jag blev lite rädd och ville inte gå in. Men sen ångrade jag mig. Amanda öppnade presenterna hon fått (en ring och lite tågbanedelar) och hon blev jätteglad! Alexander fick en skölpadda som spelade, men den öppnade vi åt honom lite senare.

Där var jättemånga roliga leksaker!

Sen fick vi bullar och kakor, där var smaskiga snacks också. Jag åt massor av snacks.

Och här inspekterar Amanda tårtorna! Jättefina tårtor, goda också!

Efter vi hade ätit kakor och tårtor så gick jag och sorterade lite leca-kulor.

Och där var en jätterolig trappa som jag gick upp och ner för!

Sen gick vi in och busade lite. Alexander ville leka med pappa.

Sen ville han krama pappa!!!

Då blev jag lite sotis och sprang och kramade pappa jag också.

Tur att han släppte pappa tillslut.

Alexander och pappa gick runt, jag tog med mig vagnen och gick en runda jag med.

Sen var det dags för fiskdamm! Något barn fiskade upp en socka! Fast då fick de kasta i spöt igen och då nappade en godispåse!

När det var min tur så dök TOMTEN upp!!!

Oj vad rädd jag blev!!!

Men jag fick en godispåse!

Pappa hjälpte Alexander att fiska också!

Det var mumsiga saker i min påse!

Sen hittade jag en vagn att köra! En docka fick åka med.

Och så gungade jag lite.

Det var ett jätteroligt kalas!

Jag trodde att vi skulle åka direkt hem efteråt, men vi stannade på ett helt annat ställe. Vi gick till en park och där var Helene!!! Henne känner jag! De hade picknick och firade Torkilds födelsedag. Där var en jättestor fin hund som hette Asta och som jag fick klappa.
Mysigt i parken!