tisdag 30 november 2010

Lite blandat

I onsdags förra veckan så var mamma och pappa på dagis och hälsade på. Det var öppet hus i en timme. Jag tyckte att det var jättekul att de kom och här är några bilder som de tog!

Vi sjöng och busade!

I lördags var vi och firade mammas brors födelsedag. Det var kul! Mormor och morfar var också där. Vi hade jättekul och vi fick massor av godsaker att äta på! Lite bilder kommer här:Jag busade massor i Myntas och Malvas rum.

torsdag 25 november 2010

Morfars födelsedag!

Igår kom mamma och pappa till dagis och var kvar med mig en timme! Det var kul att ha dem där! Jag busade massor. Och innan vi gick så sjöng vi sånger allihop. Vi åkte hem till mormor och morfar. Morfar fyllde år så vi åkte för att fira hans födelsedag!!!

När vi kom dit fanns det massor av gotter på bordet.

Oj vad jag åt!

Jag fyller 2 1/2 år samma dag och jag blev också firad av mormor och morfar.
Morfar och jag fick vars ett paket!

De innehöll två radiostyrda bilar!!!


De var inte helt lätta att manövrera, men väldigt roliga!

Och inte nog med det! Jag fick fyra Dinosauriefigurer också!!! Vilken halvårsdag!!!

Sen kom det fler som ville fira morfar. Uffe & Anna-Carin med mina fina kusiner! Och lite senare kom Olle.

Embla och jag spelade orgel


Jag busade med en jätteboll


Vi åt middag.


Och vi fick jättegod tårta!!!


Jag fick dessutom passionsfrukt, det är något av det bästa jag vet.

Vi hade jättekul och åkte hem ganska sent. Jag var jättetrött och somnade i stort sett direkt vi la oss!

Hos doktorn

I måndags var pappa i Stockholm. Jag var på dagis lite kortare, mamma hämtade mig redan halv två. Vi åkte till doktorn. Jag fick sitta på en säng och så satte de på mig en massa sladdar och grejor. Jättemånga sladdar var det. Doktorn sa att jag var jätteduktig som satt så stilla och lät henne sätta på alla grejor. Hon gav mig ett Bamse klistermärke.

Efteråt åkte mamma och jag hem. Vi fick besök av Ingrid som gav mig en jättefin broderad kalender. Mamma säger att det ska sitta paketer i den. Ingrid och jag räknade siffror på kalendern. Vi hittade två nr 21! Enligt mamma betyder det att jag kommer att få 25 små presenter innan jul! :-D

Vi fikade på blåbärspaj. Jag tyckte inte att det var så gott, speciellt inte det på min tallrik. Men jag åt lite av mammas vaniljsås. Den var god.

På kvällen åkte mamma och jag hem till mormor och morfar. Vi lagade mat och sen sov vi över. Det var mysigt! Jag sov med alla mina sladdar och apparater. På morgonen fotograferade mamma mig.

Många sladdar var det...

Det gick fint att ha allt det där på dagis också. Jag pillade inte på dem eller försökte ta av dem. De fick sitta där hela dagen. Mamma kom till dagis på eftermiddagen och tog bort alla grejorna. Det gjorde jätteont. Tejpen satt hårt fast. Men jag var tålmodig och lät henne dra av alltihop trots att det gjorde så ont att jag började gråta.

söndag 21 november 2010

Min kompis Emmi

I morse steg mamma och jag upp först. Jag busade med Oscars vildsvin.

Jag tuggade på det så som Oscar brukar göra.


Mamma och pappa har varit lite soffliggande i helgen, så jag lånade Oscars puff och gjorde det lite mysigt för mig också. Pappa fick komma och lägga över filten så jag kunde ha det riktigt bra!

När jag hade sovit så åkte mamma och jag hem till Åsa och Emmi. Emmi kom springandes mot mig och sa att jag är hennes kompis! Jag blev lite rädd och kramade om mamma en lång stund. Mamma sa till Emmi att jag var lite blyg. Efter en stund så hade vi jättekul! Vi hoppade i sängen och klättrade på allt möjligt, vi sprang efter varandra och tjöt och skrattade och vi lekte lite stillsamt också. Vi är bra på att samsas om saker och byter grejor istället för att bråka om dem (för det mesta). Emmi bjöd på jättegoda bullar som hon själv varit med och bakat!


Vi lekte vid Emmis spis.

När mamma tog foton så tyckte Emmi det var kul att vara med på bild. Jag är så van vid att bli fotograferad så jag är inte lika intresserad.

Emmi hade ett par svarta byxor när vi kom, men plötsligt hade hon på sig samma byxor som jag. Hon hade själv letat upp dem i sin garderob och satt på sig dem bara för att jag hade sådana. Roligt!


Bus-spring fram och tillbaka! Jag råkade slå huvudet i dörrkarmen när jag sprang lite för fort... men efter tröst och blås på huvudet av mamma började jag skratta igen och vi fortsatte att springa runt!

När vi skulle gå hem så kramades vi och Emmi gav mig en puss på kinden :-)

Jag var jättetrött efteråt men efter en stor portion potatismos och köttbullar så var jag pigg igen!
Pappa och jag badade innan det var läggdags. Det var roligt!

lördag 20 november 2010

Hos mormor och morfar

Idag har jag varit hos mormor och morfar på eftermiddagen. Vi har haft jättekul! Mamma kom dit på kvällen.

Jag demonstrerade lite olika sätt att åka rutschkana på.
Det är en väldigt rolig rutschkana!


Det är jättekul när man sjunger ABC sången eller 1,2,3 sången. Här sjunger mamma och jag ABC-sången.

söndag 7 november 2010

Feber, mormor och morfar och helg.

I fredags på dagis så vaknade jag med feber, efter middagsvilan. Då ringde dagis till pappa och sen kom mormor och morfar och hämtade mig. När de kom så satt jag i knäet på en av fröknarna och åt russin. Jag fick med mig en pannkaka när vi gick. De är snälla på mitt dagis. Jag var ganska trött och varm så jag vilade mycket hos mormor och morfar. Jag fick sova över där på natten. Mamma och pappa tittade visst förbi när jag sov en stund i soffan.

På lördagen så mådde jag bättre. Hade en mysig morgon med mormor.
Jag ställde upp djuren i fin parad runt bordet. Tjusigt va?!

Sen ställde jag tillbaka dem på bordet där jag tog dem.

På eftermiddagen kom mamma och pappa och vi fikade på landgångar. Jag fick smaka men var inte så hungrig. Däremot åt jag massor av choklad, det var ju lördag! :-)

På söndagen steg vi upp tidigt mamma och jag. Vi badade med bubblorna på och hade en mysig förmiddag. Sen åkte vi bil med pappa och mötte upp mormor vid Stadion. Vi gick på "varning för barn" mässan. Jag hoppade i ett studstorn och åkte lite bil. Mamma anmälde mig till simkurs och så busade jag med mormor och pappa. Men jag var ganska trött, så efter någon timme fick jag hoppa ner i vagnen. Det var inget jag uppskattade så mycket meddetsamma för mormor och mamma gick iväg. Pappa och jag gick hemåt och jag somnade.

Häromkvällen var Ernst här.
Jag gillar vovvar! De är så mysiga. Speciellt Oscar och Ernst...

Oscar har varit sjuk så han har varit hos doktorn. Han var borta i två dagar, det var tråkigt. Men nu har han kommit hem igen. Det är kul.