söndag 7 juni 2009

Elliott just nu

Favoritbus just nu! Kasta sig i sängen!

Busa i sängen

Rulla runt i sängen

Vi märker att det händer väldigt mycket med Elliott nu. Han försöker ofta säga samma ord som vi säger. Han säger ba-ba när vi kommer till en bild i en bok där det är ett lamm med sången "bä bä vita lamm" som vi brukar sjunga. Han säger "katt" fast det låter lite som "kah-ha", han säger "muuu" även om det låter mer som "buuu" och han säger "mjau" vilket låter som "aaaa" vid enstaka tillfällen. Han sjunger också för när jag sjungit "lilla snigel" så sjunger han typ samma efteråt. Gulligt!

Han går långa sträckor. Från köket ut i hallen bort till dörren och tillbaka igen. Han reser sig upp från sittande.

Han älskar att kasta sig på täcket i vår säng. Han står vid fönstret, vänder sig ut mot sängen och kastar sig handlöst framåt så han landar i täcket och så skrattar han. Det tycker han verkligen är superkul!

Han klappar Oscar jättefint. Böjer sig ibland fram och lutar sig mot honom "gosar". Han älskar stora tygvovven, den är gose nr ett.

Han klättrar upp i soffan och busar. Han klättrar upp och ner för trappor, upp i sin stol och står och gungar i den, han klättrar överhuvudtaget väldigt mycket.

Han snackar också. Försöker. Han förstår väldigt ofta vad man säger.
Han tänder lampan och tar ner dörrhandtaget för att öppna dörren.
Han har börjat så smått att sätta ihop saker istället för att bara ta isär dem.
Han härmar mycket, gör man en sak så gör han likadant.
Han vet nu att vi äter kakor, då vill han också ha det vi äter.

Han vill leka med datorn hela tiden. Det duger inte med en dator som inte fungerar. Han ser ju att det inte händer någonting.

Just nu är han inte helt i form, det kanske är ett utvecklingssprång? Eller så är det att han blev vaccinerad förra veckan? Känner inte riktigt igen honom. Fast det står att de har ett utvecklingssprång vid 13 månader. Han är 12,5 månader nu... Så kanske är det det? För det märks tydligt att han är mer medveten om olika saker nu. Att han är en egen person med egen vilja och han blir ledsen om det inte går som han vill.
Överlag är han väldigt försiktig, klättrar försiktigt, går försiktigt. Det är inte ofta han trillar.

Inga kommentarer: