lördag 31 januari 2009

IKEA

Utanför trädgården finns en rolig blomma. Murgröna säger mamma att den heter.


Vi är på väg till IKEA. Mamma busar lite med mig i bilen.

torsdag 29 januari 2009

8 mån och 5 dagar

Morgonstund har guld i mun, det vet ni väl?

Fast mamma hon ser lite trött ut tycker jag...

Tänk vad kul man kan ha med sin matstol, man kan sitta under den...

Man kan resa sig upp och undersöka den lite närmare...

Man kan smaka på bältet som sitter i den...

Bältet är lika gott när man sitter i stolen.

En klar favorit!

Igår var vi ute och handlade. Jag fick åka vagn!

Det var kul!

Nu är det kväll och jag tittar på Oscar. Han är så rolig!

Pappa är också rolig och busar med mig!

Jag är så trött så trött

Men inte kan jag väl sova, nej upp och hoppa igen.

Fast jag var verkligen trött... somnade dock inte för natten förrän 22.30. Trots tappra försök från kl 20. Till slut fick jag sova i sängen hos mamma och pappa. Då somnade jag (med lite välling som insomningsmedel)

onsdag 28 januari 2009

BVC

Idag har jag varit på BVC. Det var en annan sköterska än den vi brukar gå till som tog emot oss idag. Hon var rolig! Hon sa så snälla saker, att jag var så söt, att jag var så snäll och att jag verkar kunna så mycket! Fick göra Boel (blicken orienterad efter ljud) test. Det fixade jag fint. Jag väger nu 7800g och är 67 cm lång. Hon sa att alla brukar gråta när de blivit vägda och kontrollerade på skötbordet. Inte jag inte. Jag skrattade åt min tokiga mamma som skakade på huvudet. Tanten tyckte att jag var så glad så glad.

Efteråt åkte vi hem och hämtade Oscar och så släppte vi av pappa och Oscar på deras jobb. Mamma fortsatte att köra och jag somnade i bilen. När jag vaknade igen så var vi hemma hos mormor och morfar. Så kul! Vi satte oss vid fikabordet direkt och jag fick först mat "bondens gryta" som jag tyckte var sådär. För stora bitar, den var visst från 1 år. Jag är ju faktiskt bara 8 månader... Men jag fick smaka av smörgåstårta också. Det var gott! Och så fick jag lite äpple-och pärongröt. Den var helt OK. Sen blev jag så trött så trött så mamma gick ut med mig och jag somnade ganska fort. Sov i 2 timmar. Vaknade pigg och då lekte vi! Bilderna nedan är från när jag leker hos mormor och morfar.
Jag har en leklåda här också.

Denna dörr är spännande att öppna om och om igen.

Uppe på tv-bänken finns det roliga grejor, vissa får jag inte leka med.

Det är roligt att leka med mormor

och med morfar!

måndag 26 januari 2009

Emmi-besök

Jag hjälpte henne av med jackan när hon kom.


Det var jättekul att leka med Emmi!!!

Vi var ute och gick lite senare på dagen. Mötte flera människor som sa att jag var söt.

söndag 25 januari 2009

Söndag

Jag gillar att klättra upp för trappan

Nöjd efter klättrandet

Jag hittar alltid något kul att leka med i hallen.

Mamma tar det alltid ifrån mig... hon tycker inte det är bra leksaker.

Funderar lite...

Helene var här idag, morfar också. Det var roligt att de kom och sa hej till mig!

lördag 24 januari 2009

8 månader idag!!!

På morgonen lekte jag mest på ovanvåningen, där är det roligast just nu!
Full fart

Speciellt kul är det att titta i spegeln!
Den där handen på andra sidan...

...den följer med hela tiden!


Man kan ha himla kul framför spegeln och är man min mamma så hör man att jag säger "hej" till henne på slutet :-D

Jag var hemma hos mormor och morfar idag! Blev passad några timmar först. Mamma och pappa ville äta brunch och gå på stan utan mig. Konstigt! Men jag klagar inte, jag har jättekul hos mormor och morfar! Mamma och pappa kom dit de också och så fikade vi allihop!
Äter middag och skrattar åt morfar mellan tuggorna.

Dunkar nappen mot bordskanten om och om igen, det är mysigt när man är sömnig...

Idag är jag faktiskt precis åtta månader gammal! Jag kan allt man ska kunna i min ålder. Just nu kan jag tex: krypa fort, gå längs med saker, resa mig upp mot saker, sätta mig från stående (helst vill jag då hålla i ngt med ena handen), jag kan klättra upp för hela trappan, pratar "bababa", långa haranger som nästan låter som "tal" fast utan ord. Ibland lyckas jag säga "hej" på rätt ställe, jag vet vad en hel del är: "lampa", "armen", "mamma", "pappa", "mormor", "morfar", "Oscar", "sitta" (om man säger till mig att sätta mig så gör jag det). Jag tycker om när mina föräldrar busar med mig genom att kittla mig på magen (med näsan) och göra roliga ljud och när de håller mig upp och ner. När jag får på min mysiga uteoverall så vet jag att jag ska sova och slappnar av i hela kroppen så fort den kommer på. Jag somnar bäst på vagnpromenad om dagarna, hos pappa i manducan på kvällarna. Jag vaknar mellan kl 05 och 05.30 varje dag oavsett när jag lägger mig. Ibland vaknar jag ännu tidigare...

Jag äter riktig mat, både barnmat på burk och får smakbitar av mamma och pappas mat. Min favoritmat bland barnmatsburkarna är "potatis, majs & kalkon" samt "lasagne". Nästan all fruktmos är god. Favoritvälling är "Hipps majsvälling". Jag har inte hittat någon annan välling som jag tycker om. Jag äter även små smörgåsbitar. Jag älskar att få vara med och fika, vill väldigt gärna ha små smakbitar. Jag sover nästan alltid flera gånger om dagen. Vaknar kring 05, sover ca 1 timme vid 07-08, är vaken ca 2 timmar och sover sen ca 1 timme. Sådär är det ungefär hela dagen. Fast ibland hoppar jag över att sova ett pass på eftermiddagen. Beror helt på dagsformen. Jag tycker om när mamma och pappa läser "busbabyn" för mig. Tycker om när mamma sjunger "imse vimse spindel", "huvud, axlar, knä och tå", "my Bonnie lies over the ocean". Jag tycker också om när mamma spelar gitarr. Och hemma hos mormor och morfar tycker jag om att spela piano, fiskarna i deras akvarium är också roliga. Jag somnar när mormor bär mig utan att vi går ut i vagnen, jag tycker morfar är rolig när han sjunger "Per sjuspring".

Jag tycker det är roligt när det är många människor runt mig som när vi är och fikar eller går på stan. Däremot är jag inte lika glad för många människor när jag vaknat efter sista sovpasset på kvällen. Då vill jag helst vara hemma med bara mamma och pappa. När mamma eller pappa går hemifrån och jag ser det, då blir jag ledsen men det går fort över. Jag har svårt att somna om på morgonen om jag vaknar, även om jag är jättetrött.

fredag 23 januari 2009

23 januari

Myser i mammas knä en liten stund.

Nu är jag klädd för att sova

Kvällsbus uppe i mitt rum

onsdag 21 januari 2009

tisdag 20 januari 2009

Shopping

Den här veckan är pappa hemma med mig igen. Idag åkte vi till Burlövs Center och gick omkring. Först gick vi till djuraffären. Där tittade jag på två kaniner som gjorde fler kaniner till affären. Hehe...


Pappa var inte nöjd med kycklingfiléerna på Coop där så vi fick ändå åka till vårt vanliga Coop senare på eftermiddagen. Det är ännu roligare för där får jag åka i kundvagnen.

måndag 19 januari 2009

7 mån och 27 dagar

Funderar på om jag ska gå bort till bordet på andra sidan

Precis inkommen efter en liten lur utomhus

Idag har jag varit hemma med pappa hela dagen. Mamma ska jobba hela veckan. Pappa och jag har varit ute på stan en runda. Jag är fortfarande förkyld. Jag hoppas att jag snart blir frisk! Mamma kom hem men då var jag trött så pappa gick ut med mig. Sen när jag vaknade var jag fortfarande trött. Men jag lekte med mamma. Ville mest upp i hennes knä. Fast jag tyckte det var kul när mamma också kröp på golvet :-)

Elliott 7 månader och 25 dagar

Min leksakslåda

Vad ska jag välja?

Klättra i trappan är jätteroligt

Det finns alltid något kul i trappan

Jag kan komma jättehögt upp nu!

fredag 16 januari 2009

7 månader och 23 dagar

På förmiddagen leker jag med mamma. Vi har redan duschat och badat och jag sovit en timme.

Jag är trött och förkyld, men lite mat går alltid ner!

Mamma tyckte visst att jag hittade alldeles för mycket skräp så hon städade massor. Jag älskar att hitta småsaker på golvet... När mamma var klar hittade jag ingenting på golvet istället gick jag till barnvagnen och pillade loss lite skräp från hjulen :-)
Senare på dagen kom mormor. Det var kul! Sen träffade jag snabbt mormors syster innan John Blund tog över. När jag vaknade lekte jag med mormor och mamma. De sjöng och mamma spelade lite gitarr för mig, det var roligt!
Pappa kom hem och gick nästan meddetsamma igen. Jag fick leka för mig själv för mamma pratade bara i telefon hela tiden. När pappa kom hem igen blev det lite roligare, fast jag var så trött!!! Jag ville bara sova men kom inte i säng förrän strax före nio... snorig och trött somnade jag. Hoppas få sova bra inatt...

måndag 12 januari 2009

Träff med Emmi!

Så kul att träffa Emmi!

Måndag morgon

När mamma har mig på morgonen brukar vi vara i badrummet. Det är varmt och skönt på golvet där. Jag brukar bada. Det är mysigt.

Här har jag hittat en rolig sak att tugga på, detta är innan jag har badat.

Nu är jag nybadad. Jag brukar sitta och dra i alla slangar borta vid väggen. Roligt ställe! Mamma gillar inte att jag är där...

Ännu ett ställe mamma ogillar att jag är på. Spegeln är inte något att hålla i säger hon. Än så länge har det funkat bra för min del! Men mamma tar alltid bort mig och sätter mig sen i gåstolen. Jag sitter bäst där säger hon.