lördag 27 februari 2010

Kalas och annat

Förra lördagen var vi på kalas och firade en av mammas kompisar. Min kompis Josephine var också där. Vi åt massor av snacks. De var goda!
Josephine hade en rolig vovve som hon gick omkring med

Jag hade med min roliga telefon!

Den ville Josephine också leka med

Fast då ville jag helst ha den för mig själv.

Vi tittade ut genom fönstret

Där var roliga gardiner att gömma sig bakom.

Stereon var rolig, full med knappar. Mamma sa att det var tur att den var avstängd.

På söndagen var jag hos mormor och morfar några timmar. Det var jättekul! Vi tittade bla på roliga hund- och kattfilmer. När mamma och pappa kom så fikade de.
Natten till måndagen blev jag sjuk, det var inget kul. Jag fick bada mitt i natten.
På måndagen var både mamma och pappa hemma, fast på förmiddagen sov mamma jättelänge. När hon hade vaknat så hade vi mysdag allihop och kollade mest på tv.

Jag fick vara hemma på tisdagen också. Då var pappa hemma på förmiddagen och mamma på eftermiddagen. Det var roligt! Mamma och jag gick till Mobilia och busade. Jag sprang runt och så hjälpte jag till att öppna och stänga dörrar som jag brukar. Det var många som log och pratade med mig.

Innan vi gick fick jag prova en jacka som mamma köpte i somras. Den är fortfarande alldeles för stor... mamma tror att den kommer att vara för liten nästa vinter.

Onsdag, torsdag och fredag har jag varit på dagis. Det har varit roligt.
Innan jag går till dagis leker jag ett tag därhemma.
Den här vagnen är en höjdare.

Trots att den är lite liten lyckas jag klämma in mig så att jag sitter bra i lådan.

Fast sen är det lite svårt att komma upp utan hjälp så om någon är där sträcker jag ut händerna så att jag får hjälp :-)

När mamma kom för att hämta mig på dagis igår så hade vi just ätit frukt och satt kvar vid bordet och sjöng sånger. Jag gillar när vi sjunger. När jag ser mamma så vinkar jag till de andra, för då ska vi gå hem.

söndag 21 februari 2010

Dagis och little gym

När mamma kommer och hämtar mig på dagis brukar jag visa runt henne. Här är vi i kapprummet för nu ska vi gå hem

Man måste gå in genom en grind för att komma dit.

Jag är väldigt bra på att stänga dörren men den är svår att öppna på egen hand.

Igår var det lördag och mamma och jag var på Little gym.
Där springer jag så fort att mamma inte hinner fotografera mig :-D

Man får lov att klättra på en massa roliga grejor

Jag ville inte gå därifrån när det var slut.

torsdag 18 februari 2010

Dagis och mormor och morfar

Igår och i förrgår blev jag hämtad av mormor efter dagis.
I förrgår var vi hemma hos oss tills mamma kom hem. Vi hade jättekul!

Igår kom mormor och morfar och hämtade mig på dagis. Jag var hemma hos dem hela eftermiddagen. Det var toppen! När mamma och pappa kom framåt kvällen blev vi bjudna på middag! När vi åkte hem var jag så trött att vi gick och la oss meddetsamma. Mamma och pappa nattade mig båda två. Det var mysigt.

Idag vaknade jag kl 03.45. Mamma kom in och försökte få mig att somna igen men jag var alldeles för pigg. Pappa avlöste henne vid 05 och när mamma gick iväg blev jag ledsen och så somnade jag igen... Sov ända till 07.15. När jag vaknade var det redan dags att gå till dagis. Vi brukar ju vara uppe och leka flera timmar innan dagisdags så det var lite konstigt.

När vi kom till dagis mamma och jag så sa min dagisfröken till mamma att "du har en underbar son", hon sa att hon tycker att jag är väldigt speciell och att hon tycker om mig! Jag satte mig i frökens famn och var inte ledsen när mamma gick. Det är faktiskt första gången jag inte blivit ledsen när mamma eller pappa lämnat mig. Jag börjar tycka om dagis!

onsdag 17 februari 2010

Lite blandat

När vi är hemma så gillar jag att sitta uppe på soffkanten.

Där sitter man nära Oscar

Häromdagen fick jag slicka av grädde från vispen

Grädde är väldigt gott. När den tog slut blev jag ledsen, då gav pappa mig hela skålen som grädden vispades i och så fick jag äta upp allt som var kvar :-D

När vi är på Mobilia brukar jag hjälpa till att stänga dörrarna.

Det är en uppgift jag tar på stort allvar. Lite störande att folk hela tiden kommer och öppnar dem igen...

Här har jag fått något som jag aldrig smakat förut. Ni ser på mitt minspel vilken matkännare jag är. Denna rätt fick godkänt tillslut.

Annars gillar jag ost väldigt mycket. Pappa brukar dela med sig när han gör frukost.

Jag visar ostbiten för Oscar, han ser sugen ut

Men han får inte smaka. Denna ostbiten vill jag ha för mig själv.

När jag har tråkigt så vill jag titta på film. Då pekar jag upp mot hyllan med filmerna. Men vi tittar oftast bara på tv på morgonen och på kvällen... Hade jag fått bestämma själv så hade vi alltid haft på tv:n när vi är hemma.

söndag 14 februari 2010

Snö och pulkaåkning!

Åker efter pappa i pulkan

Plötsligt tar han pulkan och åker iväg ner för backen utan mig!

Det kan han gott fortsätta med för det är inte kul att åka pulka idag...

Det är mycket roligare att springa i snön!

Pappa tar hand om pulkan medan jag springer

Ibland blir det inte riktigt som man tänkt...

Se så vitt och fint det är!

lördag 6 februari 2010

Sovit borta!

Igår åkte mamma och jag till mormor och morfar. Det är mitt favoritställe! Mamma åkte sin väg efter en stund och jag fick stanna hos mormor och morfar. Det var sååå mysigt att sova över där! Jag vaknade ett par gånger men somnade om igen med mormors hjälp och vi steg inte upp förrän kl 07. Hemma vaknar jag alltid kl 05, hihi.

Jag var där nästan hela dagen idag också. Vi var ute och åkte pulka! Det var roligt, speciellt att åka pulka på väg till backen. Mamma och pappa kom vid 14-tiden efter att jag sovit middag. Vi fikade på bakelser som de hade med sig. Jag fick en helt egen liten bakelse med hallon på. Mumsigt

Det var kul att komma hem igen. Jag har busat hela kvällen! Men jag sover gärna över hos mormor och morfar igen, det var toppen! Nu ska jag nanna. Pappa nattar mig som vanligt.

torsdag 4 februari 2010

Torsdag

Nu tycker jag att det är helt OK att vara på dagis. Vi är bara i två rum och det är mycket färre barn. Där finns massor av saker att leka med. De har god mat på dagis så jag äter ganska mycket. När mamma eller pappa kommer och hämtar mig då blir jag jätteglad! Varje gång mamma kommer så sitter vi och myser en stund. Jag drar med henne till myshörnan och så sitter vi och kramas. Det är toppen! Igår lämnade vi vagnen på dagis och gick hem. Det var massor av snö ute.
Idag kom både mamma och pappa och hämtade mig. Vi åkte hem en liten stund och jag fick äta. Sen åkte vi iväg till The little gym. Vi var på gymnastik. Jag tyckte det var hur roligt som helst att springa omkring på mattorna och klättra på saker. Man började med att skaka ägg (såna där med ris i). Jag gav mamma flera stycken så hon kunde skaka ordentligt. Det var bara en förälder som fick vara med inne i gympasalen. Just nu gäller mamma. Så det var hon som fick vara där. Gick hon ut så började jag gråta. I slutet fick pappa också vara med, då var det extra roligt! Kanske ska jag börja där på lördagar. Om det finns plats. En annan jätterolig sak var att alla föräldrar och barn sprang runt i en ring och hoppade. Det skrattade jag mycket åt.